MENIU

Cum au reușit oamenii de știință să conecteze între ele creierele a trei oameni

Oamenii de știință au conectat, în premieră, creierele a trei oameni între ele. Astfel, aceștia au reușit să facă schimb de gânduri în timp ce jucau un joc de Tetris. Cum au reușit cercetătorii să facă acest lucru?

Cercetătorii au reușit această performanță cu ajutorul tehnologiei BrainNet, care reprezintă o combinație de electrocefalograme, care înregistrează impulsurile electrice care indică activitatea cerebrală, și stimulări magnetice transcraniale, ce stimulează neuronii cu câmpuri magnetice.

În plus, pe lângă posibilitatea terifiantă de conectare a oamenilor la un nivel nemaivăzut, BrainNet le oferă oamenilor de știință posibilitatea de a înțelege mai bine cum funcționează creierul uman.

„Prezentăm BrainNet, tehnologia care, din câte știm noi, este prima interfață directă non-invazivă care conectează creierele mai multor persoane pentru rezolvarea colaborativă de probleme”, au scris oamenii de știință. „Interfața permite unor trei subiecți umani să colaboreze și să rezolve o sarcină, folosind comunicarea directă, de tip brain-to-brain”.

Cercetătorii au conectat trei creiere umane între ele

Cercetătorii au realizat un experiment în cadrul căruia au conectat creierele a doi oameni prin niște electrozi. Apoi participanții au primit ca sarcină să se joace Tetris, unde era necesar să decidă care piese să fie întoarse și care nu. Însă, pentru a face asta, ei trebuia să se uite la unul sau două LED-uri aflate la marginea ecranului

Alegerile lor erau transmise către un al treilea om, prin intermediul unor flash-uri de lumină transmise în mintea lui.

Cel de al treilea participant nu putea vedea jocul propriu zis, dar întorcea piesele în funcție de semnalul primit. Astfel, participanții au reușit să potrivească piesele în proporție de 81,25%.

„Rezultatele noastre cresc posibilitate unor interfețe viitoare de tip brain-to-brain care să permită soluționarea cooperativă de probleme, folosind o rețea socială de creiere conectate”, au subliniat oamenii de știință.

Mai mult, cercetătorii se gândesc acum la cum ar putea conecta rețele întregi de oameni – un fel de Facebook organic și excesiv de personal.

Sursă

Mai multe articole despre:
conectare cerier cerierul uman