MENIU

Surprinzător. Ce are în casă Beke Attila, maghiarul care a vrut să detoneze o bombă de 1 Decembrie

Într-o casă veche, din inima orașului Târgu Secuiesc, se află colecții impresionante de jucării, de lacăte, de brichete și de medalii.

Este casa îb care acum locuiește tatăl lui Beke Istvan Attila, cel care a vrut să detoneze o bombă chiar la parada de Ziua Națională a României.

Secuiul Beke Erno, tatăl celui mai temut „terorist“ al momentului din România, are un adevărat muzeu privat, amenajat într-o casă veche, bine întreţinută, din buricul târgului, scrie adevarul.ro.

Colecţionar încă de la vârsta de 3 ani, bătrânul îşi duce zilele printre lacăte, brichete, medalii, colecţii de şerveţele şi de cărţi poştale, tablouri, mii de figurine Kinder şi multe alte obiecte, unele vechi de câteva secole – toate au câte o poveste, iar „Beke bacsi“ le-o istoriseşte tuturor celor care calcă pragul ineditului muzeu. Nu percepe nicio taxă de intrare, „ce ia pe mere dă pe pere“: banii proveniţi din chiria încasată de la o bancă de la parterul casei îi investeşte în muzeu.

„Primim şi telefoane de ameninţare. Mai ales noaptea. Pe soţia mea au sunat-o într-o noapte de două ori, de pe un număr ascuns“, mai spune tatăl lui Beke Istvan Attila. 

 

Vezi mai multe pe adevarul.ro.