MENIU

Cum arată cel mai fericit cuplu din lume

Cum arată cel mai fericit cuplu din lume

Oamenii de ştiinţă au dedicat decenii studierii vieţii de cuplu, urmărind modul în care evoluează diferite relaţii de-a lungul anilor, cu scopul de a afla ce ne face fericiţi.

Aşadar, care este cel mai fericit cuplu şi cum reuşesc partenerii să se înţeleagă atât de bine? Punând cap la cap mai multe rezultate obţinute în urma cercetărilor putem trage câteva concluzii referitor la ceea ce ne-ar putea face ca viaţa noastră în doi să fie una frumoasă şi fericită. Cu alte cuvinte, cel mai fericit cuplu întruneşte următoarele criterii:

Nu este un mare fan al mesajelor scrise

Anul trecut, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Brigham Young au constatat că acele cupluri care se folosesc de mesajele scrise pentru a-şi cere scuze, a-şi rezolva problemele sau a lua decizi, au tendinţa de a fi mai puţin fericiţi comparativ cu cei aleg să vorbească despre acelste lucruri fie la telefon, fie faţă în faţă.

Nu are copii

Un studiu din 2014 de la Universitatea Open, realizat pe 5.000 de persoane de toate vârstele, care erau implicate în relaţii de lungă durată, a sugerat că acele cupluri care nu au copii sunt mai fericite. 

Partenerii nu se mai ceastă, în prezent

Un studiu realizat în 2012 în statul Florida a indicat că partenerii care au conversaţii „furioase dar oneste” la începutul relaţiei erau mai fericiţi pe termen lung.

Este alcătuit dintr-un prim născut şi un ultim născut

Unii psihologi susţin că atunci când un un cuplu este format dintre un mezin şi un individ care a fost cel mai mare copil din familie, şansele de a atinge un nivel mare de fericire sunt crescute. De obicei, în astfel de cupluri, unul dintre parteneri preferă să i se poarte de grijă, pe când celuilalt îi place să aibă grijă de partener. 

Partenerii nu se plictisesc

Rezultatele unui studiu realizat în 2009 sugerează că plictiseala îi distanţează pe parteneri şi îi face nefericiţi. În timpul studiului, cuplurile au fost rugate să aleagă una dintre cele şapte perechi de cercuri care erau aşezate în mod diferit pentru a reprezenta căsătoria. Atunci când partenerii erau plictisiţi, ei aveau tendinţa de a alege o pereche de cercuri distanţate, despre care specialiştii spun că reprezintă separarea emoţională dintre parteneri.

Citeşte mai mult pe descopera.ro.