MENIU

Cum arată bebelușul regal, fiul lui Harry şi al lui Meghan?

Britanicii vor descoperi miercuri chipul noului bebeluş regal - fiul prinţului Harry şi al soţiei sale, Meghan -, care s-a născut luni şi care ocupă locul al şaptelea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, informează AFP.

Orice naştere în familia regală generează întotdeauna un entuziasm major în Marea Britanie, însă sarcina ducesei de Sussex a stârnit în mod special curiozitatea publicului, întrucât cuplul princiar a dorit să se ţină departe de atenţia mediatică în perioada naşterii bebeluşului.

Vestea despre venirea pe lume a noului prinţ britanic a fost totuşi anunţată în faţa camerelor de filmat chiar de prinţul Harry, luni după-amiază. Tânărul tată, în vârstă de 34 de ani, a dezvăluit că se simte "în al nouălea cer" şi s-a declarat deja complet fermecat de primul său copil, despre care a spus că este un băieţel "absolut incredibil", care a avut la naştere greutatea de 3,2 de kilograme.
În pofida unui alt anunţ publicat pe contul de Instagram al cuplului princiar, nicio imagine a bebeluşului nu a fost dată publicităţii.

Din aceste motive, britanicii s-au lansat într-o serie de speculaţii înainte de această prezentare pentru presă, programată miercuri la Castelul Windsor. "Va avea bebeluşul părul roşu la fel ca Harry?" sau "ochi căprui ca ai lui Meghan?", se întreabă mulţi dintre internauţii din Marea Britanie.

Zahra Kibue, în vârstă de 34 de ani, este în special "curioasă să vadă cu cine seamănă" copilul, prin prisma metisajului acestuia. Pentru această femeie originară din Bristol, oraş din sudul Angliei, este "foarte important" faptul că mama copilului este la rândul ei metisă, iar printre strămoşii ei s-au aflat sclavi care lucrau pe plantaţiile de bumbac din Georgia. "Acest lucru arată că suntem toţi la fel", a declarat ea pentru AFP, afişând un mesaj de deschidere a publicului britanic către monarhie.

Prezentarea de miercuri este cu atât mai aşteptată, cu cât britanicii "îl vor vedea foarte puţin pe acest copil", afirmă jurnalista şi scriitoarea Penny Junor, autoarea unei biografii intitulate "Prince Harry: Brother, Soldier, Son". Prinţul Harry, a cărui mamă, prinţesa Diana, a murit în mod tragic din cauza unui accident de automobil la Paris în 1997 pe când era urmărită de paparazzi, "va dori să protejeze copilul", a declarat ea pentru AFP. "S-ar putea ca lui Meghan să îi placă să îl arate", deoarece fostei actriţe americane "îi place mult să se afle sub luminile reflectoarelor", a adăugat aceeaşi jurnalistă şi scriitoare britanică. Nu există deocamdată indicii despre prenumele bebeluşului

Prenumele copilului nu a fost deocamdată dezvăluit, prinţul Harry declarând luni că el şi soţia lui se gândeau încă la acest aspect, în pofida întârzierii naşterii fiului său, a cărui venire pe lume fusese anunţată iniţial pentru sfârşitul lunii aprilie.

Însă britanicii sunt obişnuiţi cu astfel de situaţii: ei au fost nevoiţi să aştepte o săptămână înainte de a afla prenumele prinţului William şi o lună pentru cel al prinţului Charles. Aşteptând să descopere alegerea făcută de tinerii părinţi, britanicii se amuză încercând să ghicească prenumele bebeluşului. Alexander, James şi Arthur figurează printre prenumele favorite în rândul pariorilor.

În Windsor, comercianţii locali nu vând încă suvenire. "Fără prenume, nu avem nimic", a explicat unul dintre ei. La rândul ei, Jeanelle Schultz, o turistă americană originară din statul Nebraska, şi-a permis câteva sfaturi: "Cred că ar trebui să îl numească Spencer, după Diana", referindu-se la numele de familie pe care îl avea înainte de căsătorie mama prinţului Harry. Meghan ar putea, de asemenea, să aleagă un prenume care să aducă un omagiu moştenirii familiei sale de dincolo de Atlantic. 

 

Sursa

Mai multe articole despre:
bebeluş Harry regal meghan markle