MENIU

Cum ar trebui să fie politicienii? Sfatul unui preot devenit celebru pe Facebook

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi a devenit celebru pe internet pentru predicile sale neobișnuite. Acesta este urmărit de sute de mii de români pe rețeaua de socializare Facebook. Într-o nouă postare, preotul vorbește despre „mentalitatea CAP-istă”, despre care spune că trebuie să scăpăm pentru a evolua. De asemenea, părintele vorbește și despre cum ar trebui să fie politicienii.

„Nu contează ce coloratură politică ai. Nu contează în ce guvern ești sau în ce partid! Nu conteaza dacă ești de stânga sau de dreapta sau cine conduce.. CONTEAZĂ CEI ȘAPTE ANI DE ACASĂ! Dacă ești educat, dacă ești creștin cu adevărat, dacă ești uman, pe tine nu te lasă inima să faci rău!  Mentalitatea trebuie schimbată! ”, este părerea preotului Calistrat.

Părintele spune că statul trebuie să ajute, indiferent de cine este la putere. „Statul trebuie să ajute orfanul, omul bolnav, văduva, pensionarul, persoanele cu handicap.. Sigur că da! Dar noi mai avem o mentalitate care se numește "mentalitate colectivistă". Adică fură de oriunde, nu contează, ca să ai! Înșeală pe oricine ca să trăiești! Fă orice numai să fie bine.. Sub pretextul: "Lasă că dau și un ban la biserica și mă iartă Dumnezeu!" Vedeți, aceasta este o mentalitate de care dacă nu vom scăpa nu va crește în noi ca români SPIRITUL CIVIC!. Poți să dai tu zece mii de legi împotriva furatului, omul când vede bani este vulnerabil!
Corect ar fi și mi se pare normal, că dacă mergi pe drum și dintr-un copac au căzut fructe, poți să le iei, dar nu rupi tu copacul, căci nu l-ai plantat tu, nu l-ai udat tu! Dar așa e omul învățat! "Îmi trebuie, nu? Ce să fac dacă am nevoie!?!" Și pe această metodă, de a avea nevoie, noi nu am învățat să ne instruim moral și civic. Nu putem să naștem o mentalitate sănătoasă, până nu ne vindecăm de mentalitatea CAP-ista!”, a scris părintele Calistrat pe Facebook.