MENIU

Cum ar trebui să dormi, în funcție de afecțiunea pe care o ai

Poziția în care dormim poate ameliora, sau, dimpotrivă, agrava anumite afecțiuni. Iată cum să te așezi în pat pentru a reduce aceste probleme.

Durere de genunchi

Fie că suferi de gonartroză, fie că te-ai accidentat și te dor genunchi din această cauza, este recomandat să eviți antingerea genunchilor între ei dacă aceștia îți provoacă dureri. Poți face asta punându-ți o pernuță între picioare, ori un prosop rulat.

Dacă ai probleme de natură digestiva, este indicat să dormi pe partea stânga, cu picioarele îndoite, că și cum ai stă ghemuit.

Durere de spate

Dacă durerile de spate nu te lasă să te odihnești, ar trebui să te asiguri că spatele tău stă într-o poziție perfectă. Astfel, pune-ți o pernă sub cap, una sub genunchi, iar sub regiunea lombara așază-ți un prosop mare rulat. În acest fel, coloană ta vertebrală este perfect curbată și nu pui deloc presiune pe ea. 

Durere în zonă cervicală

În cazul în care durerea ta este situată în zonă cefei, un prosop rulat, poziționat sub cap, poate face minuni, reducând presiunea pusă pe zonă cervicală.De asemenea, există perne ortopedice speciale pentru persoanele cu dureri cervicale, care mențin poziția corectă a zonei cefei și ajută la relaxarea musculaturii paravertebrale.

Mai multe articole despre:
somn durere