MENIU

Cum ar putea fi eliminate persoanele nedorite din pozele pe care le-ai făcut în vacanță

Probabil ți s-a întâmplat și ție să găsești în fotografiile tale, pe fundal, oameni necunoscuți. Această aplicație te va scăpa de corvoada de a mai decupa străinii din fotografiile tale de vacanță deoarece va face asta pentru tine.

De fiecare dată când ajungi în locuri turistice dintr-un oraș, acestea sunt de obicei pline de turiști sau de localnici. Astfel, dacă vrei să faci o fotografie în care să nu apară oameni ți-ar fi destul de greu.

Tehnologia îți vine în ajutor cu o aplicație care-ți scoate persoanele nedorite din fotografii. By Bye Camera este o aplicație care-ți scoate oamenii din fotografii și te scutește să te mai trezești dimineața pentru a putea face o poză fără nimeni care să-ți stea în cale. Aplicația este de fapt un proiect artistic realizat de Do Something Good.

Creatorul aplicației vrea să te gândești la lucruri precum: oamenii sunt necesari? Ce înseamnă să fii om? Cum ar fi lumea fără omenire? „Este o aplicație pentru era post umană. Aplicația elimină vanitatea oricărui selfie, dar și orice persoană din fotografie", spune damjanski.

Deși proiectul este unul distractiv, eliminarea unei persoane din background nu se face în cel mai calitativ mod. O altă parte negativă e că aplicația este disponibilă doar pe iOS. Poți să o încerci, vezi cum funcționează, dar s-ar putea să mai dea niște rateuri, mai ales în fotografii cu un background mai complex.

Bye Bye Camera funcționează cu anumite programe AI ce pot fi folosite de către cercetători. Folosește YOLO (You Only Look Once), un program ce poate identifica rapid conturul unei persoane și apoi se folosește o tehnică pe care Adobe a numită „context-aware fill".

Sursa

Mai multe articole despre:
aplicaţie poze smartphone