MENIU

Cum alegi pantofii astfel încât mersul pe jos să nu devină un chin

Deși este o activitate banală, mersul pe jos poate deveni un chin de care te poți feri simplu, având grijă de sănătatea picioarelor. Deoarece este extrem de important cum ne încălțăm, iată câteva sfaturi. Cumpărarea pantofilor nu este o investiție într-un accesoriu vestimentar, ci una în sănătatea piciorului.

Cum găsești încălțămintea potrivită? Privește în dulapul cu pantofi! Stai cu picioarele goale pe o bucată de carton și desenează conturul fiecarui picior în parte! Apoi, ia pantofii unul cate unul și vezi dacă conturul pantofului se potrivește pe desen!

Pantoful adecvat va fi acela care se va apropia cel mai mult de conturul piciorului gol. Încearca să identifici care tip de pantofi îți cauzează durere. Pentru femei, cel mai adesea, vor fi pantofii cu vârf îngustat și cei cu toc. În acest caz, este obligatioriu să verifici dacă vârful pantofului este mai îngust sau mai scurt decât propriile degete. Nu cumpăra pantofii dimineața!

Așteaptă până după-amiază, deoarece se știe faptul că picioarele se extind în mod natural pe parcursul unei zile și se pot umfla pe vreme călduroasă. Poartă acelasi tip de șosete pe care intentionezi să le porți cu pantoful nou! Măsoară piciorul de fiecare dată când cumperi o pereche de pantofi noi. Se știe că picioarele pot suferi modificări ale dimensiunilor, dar și că sunt inegale în majoritatea cazurilor. Dacă dimensiunea picioarelor diferă, cumpără perechea de pantofi mai mare! Mai trebuie să te asiguri de faptul că ai o distanță un centimetru între degetul cel mai lung și limita pantofului. În nici un caz nu te gandi că un pantof se va mula, cu timpul, pe picior.

Trebuie să cumperi pantoful bun înca de la început. Ai incredere în propriul nivel de comfort mai degrabă decât în dimensiunea sau descrierea pantofului. Dimensiunile variază de la un producator la altul. În plus, niciunul nu iși va descrie produsul ca fiind prost. Este esențial să te asiguri că noul pantof nu are pe interior cusături sau alte materiale care ar putea să jeneze. Pe urmă, examinează atent talpa. Trebuie să fie robustă, sa protejeze de obiecte ascuțite sau tăioase, să ofere o bună amortizare a șocurilor.

Încă ceva: second-hand-ul nu e sigur! Renunță la tentația unui pantof de firmă puțin purtat, te poți trezi cu o ciupercă greu de tratat!

 
Mai multe articole despre:
sănătate fresh refresh