MENIU

Cum afectează COVID-19 menstruația?

Pandemia bolii coronavirus (COVID-19) a suscitat multe probleme de sănătate, inclusiv impactul infecției și al vaccinului asupra sănătății reproducerii. Deși dovezi solide demonstrează siguranța tuturor vaccinurilor COVID-19 disponibile, dezinformări legate de vaccin continuă să circule.

Potrivit studiilor existente, COVID-19 produce efecte asupra menstruatiei la o mare parte dintre paciente, care nu stiu cum sa interpreteze schimbarile si dereglarile produse.

Au fost observate modificări ale ciclului menstrual din cauza infecției cu COVID-19, a stresului pandemic și a vaccinării împotriva COVID-19, dar nu s-a demonstrat că infecția și vaccinarea cu COVID-19 influențează fertilitatea femeilor, ratele de sarcină și alăptarea.

O mare parte dintre femei au mentionat in cadrul studiilor efectuate faptul ca dupa ce si-au revenit din boala sau după vaccinare, au avut cicluri mentruale neregulate. Acestea au survenit fie mai devreme de 23 zile, fie mult mai tarziu de 35. Cauza pentru aceasta situatie poate fi data de aparitia unor dereglari hormonale, pe fondul stresului.

Citește continuarea pe realitateamedicala.net.

Mai multe articole despre:
covid 19 covid menstruatie