MENIU

Cum a manipulat Putin liderii lumii cu sute de milioane de dolari. Rusia a finanțat în secret partide din 20 de țări

Vladimir Putin / Foto: Profi Media

Rusia a trimis în secret cel puțin 300 de milioane de dolari unor partide politice din peste 20 de țări începând din 2014. Ar fi încercat, în acest fel, să-i cumpere pe oficialii din toată lumea, potrivit serviciilor de securitate americane. Statele Unite consideră că acestea sunt estimări minime și Kremlinul a transferat cel mai probabil, mai multe fonduri care încă nu au fost depistate, a explicat un înalt oficial american. 

Potrivit unui oficial american, se pare că un ambasador rus ar fi transmis milioane de dolari unui candidat la alegerile prezidențiale fără a spune însă despre cine este vorba.

Acuzații de apartenență la regimul de la Kremlin sunt și în România. George Simion a primit, în repetate rânduri, acuzații că ar fi luat bani de la ruși. Cel mai vehement critic a fost ministrul Energiei, Virgil Popescu. Scandalul dintre cei doi politicieni a început în comisia de industrii la dezbaterea legii care trebuie să aprobe exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Și Sanna Marin, premierul din Finlanda, a fost implicată într-un scandal după ce mai multe imagini cu ea la o petrecere au apărut în spațiul public. Atunci s-a considerat că imaginile personale au apărut datorită spionilor de sub comanda lui Putin.

Și cancelarul german Olaf Scholz a fost implicat într-un scandal de proporții. Cel puţin nouă femei care au participat la o petrecere a Partidului Social-Democrat german ar fi fost drogate cu drogul violului. Substanța provoacă greață și amețeli și se toarnă în băutura victimei pentru ca acea persoană să poată fi abuzată sexual fără să se opună.

Tensiunile din Serbia s-au oprit după ce Kosovo a amânat decizia care a supărat Belgradul. Sârbii au luat și ei o pauză și au înlăturat baricadele de la frontieră care au blocat mai multe șosele. Cu toate acestea, Rusia profită de situație pentru a alimenta conflictul regional.

„Noi, desigur, sprijinim cu desăvârșire Serbia. Suntem alături de sârbii kosovari. Credem că cererile autorităților kosovare sunt absolut nerezonabile. (…) „Acum, slavă Domnului, am reușit să evităm unele agravări peste noapte, dar această situație este amânată doar pentru o lună, așa că este foarte important să dăm dovadă de prudență din toate părțile” a declarat Dmitri Pekov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Și Boris Johnson și-a dat demisia din funcția de șef al Partidului Conservator și a pierdut fotoliul de prim ministru în urma unor scandaluri în care a fost implicat.

Mai multe articole despre:
Vladimir Putin