MENIU

Cum a început Alexandru Arşinel colaborarea cu Stela Popescu. Lucruri NEȘTIUTE despre cei doi mari actori

Stela Popescu și Alexandru Arşinel

Alexandru Arșinel a încetat din viață, la vârsta de 83 de ani, după ce în ultimii ani s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. Actorul a rămas în memoria publicului pentru spectacolele şi piesele jucate împreună cu marea actriţă Stela Popescu, ce s-a stins în anul 2017.

Alexandru Arșinel și Stela Popescu au format poate cel mai longeviv cuplu umoristic din România. În anul 1978 a luat naştere unul dintre cele mai de succes cupluri ale țării. 

Alexandru Arşinel a început a început să joace alături de Stela Popescu, în spectacolele Teatrului “Tănase” de la Grădina Boema, pe savuroasele texte ale lui Mihai Maximilian (al doilea soţ al Stelei Popescu).

Au jucat împreună în scenete scrise de Puiu Maximilian, fostul soț al actriței, dar și în filme, cum ar fi „A doua cădere a Constantinopolului” sau „Cine e Didina?”.

Timp de opt ani Stela Popescu a jucat alături de Ştefan Bănică, apoi actrița a trebuit să-l aleagă pe Alexandru Arşinel.

În anul 2002, cei doi actori au fost răsplătiți cu Premiul special al UNITER pentru teatrul de revistă.

În stagiunea 2008-2009, prin spectacolul „Aplauze, aplauze” s-a marcat împlinirea de 30 de ani de activitate a cuplului Alexandru Arșinel - Stela Popescu.

Alexandru Arșinel a fost devastat de pierderea Stelei Popescu, actrița s-a stins din viață în 2017. După aflarea veștii, actorul a mers la ea acasă plângând.

Marele actor Alexandru Arșinel s-a stins din viață pe 29 septembrie, după ce a fost internat mai mult timp în spital.