MENIU

Cum a fost surprins şoferul unui autobuz şcolar, în Timiş: a trecut calea ferată pe roşu şi...

Un microbuz şcolar a trecut cu viteză peste o trecere de cale ferată din Timiş. Problema este că bariera arăta stop, era pe culoarea roşie, iar trenul a venit peste 30 de secunde. Din fericire microbuzul a scăpat, cu tot cu ocupanţii săi, iar unul dintre şoferii prezenţi la barieră a reuşit să imortalizeze acest incident. Tată la rândul lui, şoferul se îngrozeşte gândindu-se la ce se putea întâmpla…

Incidentul de marţi l-a marcat pe şoferul care aştepta la barieră.

„Mă îndreptam către Hitiaş, din Topolovăţ, şi la ieşire este trecere la nivel cu calea ferată. Era semaforul pe roşu, era o coloană pe ambele sensuri de mers. În momentul acela eram chiar primul, în faţă. Şi în timp ce prietenul meu zice – fii atent la ăsta, ăsta trece – microbuzul a depăşit coloana şi a trecut pe roşu. Nu a durat să zic maxim 30 de secunde şi a trecut trenul. Vroiam să-l opresc. Sunt părinte şi să dai maşina pe mâna unui astfel de şofer mi se pare…”, spune Alin Neamţu, cel care a fost martor la incident şi cel care a trimis fotografiile la tion.ro.

„Microbuzul este dat la şcoală prin transfer. Dacă se adevereşte, şoferul va fi sancţionat”, spune primarul din Brestovăţ, Eugen Dobra.

În zona aceea, şoferul se duce, de obicei, fără copii şi face alimentarea la Hitiaş, acolo nu transportă elevi. Dar, chiar şi aşa, fapta rămâne incalificabilă şi ridică semne de întrebare pentru părinții care se gândesc de mai multe ori înainte de a lăsa copiii în grija unui astfel de șofer.

„Facem cercetări acum, cerem o notă explicativă, Microbuzul era gol, dar fapta este faptă. Aşa ceva este incalificabil. Înainte de orice este o problemă de viaţă şi uneori de moarte, din păcate. Este vorba de iresponsabilitate. Este ceva incalificabil”, spune Mihaela Petrov, inspector şcolar general adjunct de Timiş.

Suspendarea permisului pe 90 de zile şi o amendă de până la 700 de lei sunt sancţiunile pe care le poate primi şoferul în ceea ce priveşte nerespectarea regulilor de circulaţie.

Mai multe articole despre:
şofer microbuz şcolar trecere cale ferată