MENIU

Un apropiat al lui Gigi Becali a ajuns direct în topul milionarilor

Milionar în euro

Omul de afaceri Teia Sponte (56 de ani), fost vicepreşedinte al echipei Steaua Bucureşti şi prieten apropiat al lui George Becali, a intrat "peste noapte" în topul celor mai bogaţi români.

Accesul în topul milionarilor s-a făcut după ce luna trecută a reuşit să vândă terenul de 48 de hectare al fostului IAS Mogoşoaia companiei Vastint România, divizia imobiliară a grupului Inter IKEA, pentru o sumă estimată de Capital la circa 48 mil. euro.

Contactat telefonic, Teia Sponte nu a vrut să comenteze informaţiile obţinute de revista Capital. Vastint România vrea să dezvolte un complex imobiliar de locuinţe pe terenul achiziționat.

Agro Industriala Mogosoaia (fosta firmă agricolă IAS Mogoşoaia) a fost privatizată în 2000, majoritatea acţiunilor firmei fiind cumpărate de Asociaţia Salariaţilor. Teia Sponte, ca fost angajat, a reuşit în câţiva ani să dobândească controlul asupra firmei, care în noiembrie 2004 a fost împroprietărită de Ministerul Agriculturii cu cele 476.473 mp de teren de pe Şoseaua Gheorghe Ionescu Siseşti (vezi copia CF din facsimil).

Într-o anchetă realizată de Evenimentul Zilei în 2005, Teia Sponte declara că destinaţia finală a acestuia trebuia să fie un hipodrom.

În 14 ianuarie 2016, terenul a fost vândut companiei Vastint România la un preţ estimat la 48 mil. euro.

Mai multe articole despre:
Teia Sponte nunta Teia Sponte