MENIU

Culmea ironiei: Rusia NU ȘTIE câte teritorii ucrainene a anexat, dar amenință că le va proteja cu armele nucleare

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin

​Rusia nu știe nici la patru zile după ce președintele Vladimir Putin a anunțat anexarea teritoriilor ucrainene ocupate suprafața exactă a acestora și spune că încă mai urmează "să se consulte cu populația".

Potrivit HotNews.ro, care citează RIA Novosti, una dintre agențiile de presă ale statului rus, când a fost întrebat despre acest lucru în timpul conferinței de presă de astăzi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a răspuns: „Vom continua să ne consultăm cu populația cu privire la acest lucru, totul depinde de voința lor”.

Răspunsul halucinant vine la doar două zile după ce același Peskov afirma că Rusia va anexa inclusiv teritorii pe care forțele sale armate nu le controlează, de fapt, în regiunile Herson, Zaporojie și Donețk.

Presat de reporteri să explice ce înseamnă teritoriile pe care nu le controlează, Peskov a spus că în cazul regiunilor Zaporojie și Herson „trebuie să clarific acest lucru. Vom clarifica totul astăzi (vineri - 30 septembrie - n.r.)”. 

După cum arată și declarația sa de astăzi, Kremlinul nu pare să fi luat o decizie în acest sens, scriu jurnaliștii de la HotNew.ro.

Deși nu îi este nici până astăzi foarte clar câte teritorii ucrainene a anexat, Rusia a amenințat însă că le va proteja cu armele nucleare, lucru care s-a întâmplat chiar în timpul discursului delirant de vineri al lui Vladimir Putin.

„Aceasta este voința a milioane de oameni”, a declarat, vineri, Putin, cu referire la pseudo-referendumurile organizate de forțele de ocupație rusești din cele 4 regiuni ucrainene antemenționate.

„Vreau ca autoritățile de la Kiev și adevărații lor stăpâni din Occident să mă audă. Pentru ca toată lumea să-și amintească. Oamenii care locuiesc în Lugansk și Donețk, Herson și Zaporojie devin cetățenii noștri. Pentru totdeauna”, a avertizat liderul rus.

Putin a vorbit din nou despre armele nucleare ale Rusiei și posibila lor folosire, afirmând că Statele Unite au creat un „precedent” prin bombardarea orașelor Hiroshima și Nagasaki în al Doilea Război Mondial.

Președintele Rusiei a amenințat explicit că va folosi „toate mijloacele” aflate la dispoziția sa pentru a apăra teritoriul Rusiei în discursul pe care l-a ținut pe 21 septembrie pentru a anunța decretarea mobilizării parțiale.

„Aceasta nu este o cacealma”, a conchis numărul 1 de la Moscova.

Mai multe articole despre:
rusia teritorii anexate ucraina putin peskov