MENIU

CULISELE STATULUI PARALEL. PNL a pus ochii pe fostul partid al lui Tăriceanu

Luptele interne pentru putere din cadrul Partidului Național Liberal au slăbit formațiunea politică, care încearcă acum să câștige teren în fața opoziției. Astfel, liberalii au decis în cadrul Biroul Permanent Național să înceapă negocierile cu ALDE în vederea fuziunii celor două partide politice.

Această fuziune, dacă va avea loc, se va întâmpla fără fondatorul și fostul lider ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a schimbat taberele înainte de ultimele alegeri parlamentare. ALDE a rămas fără subvenție după alegerile locale de atunci. Așa că liderii formațiunii au preferat să candideze pentru locuri în parlament pe listele Pro România. Chiar dacă acum nu mai face parte din partidul lui Victor Ponta, Tăriceanu nu s-a mai întors la ALDE. Cu toate acestea, actualul lider al Alianței Liberalilor și Democraților, Daniel Olteanu a declarat că a discutat cu Tăriceanu despre propunerea de fuziune a liberalilor.

Liberalii mai negociază și cu PMP, tot în vederea unei fuziuni.

Chiar și așa, tensiunile continuă în cadrul Partidului Național Liberal. Mai mulți liberali sunt nemulțumiți și acuză conducerea pentru amânarea împărțirii funcțiilor de secretar de stat și șef de agenție.

„Trebuia negociat în decembrie în echipă, nu pe la colțuri. Nu a fost un principiu bun de negociere, trebuie să facem partidul să funcționeze, nu să vorbim pe la colțuri cu Ciolacu. Nu trebuie să luăm decizie în funcție de anturaj, cine zgârie ușa mai bine.”

Potrivit unor surse participante la ședințele BPN, mai mulți șefi de organizații îl critică pe Florin Cîțu și îl acuză că nu s-a impus suficient în momentul în care partidele din coaliție și-au împărțit funcțiile. Până în acest moment, pentru cele 18 locuri de prefecți și cele 32 de subprefecți care le revin liberalilor, au fost prezentate doar șase propuneri. 

Mai multe articole despre:
pnl pmp alde tariceanu florin citu