MENIU

CULISELE STATULUI PARALEL. Pacient lăsat să moară în Spitalul Pantelimon. A venit pentru o simplă căzătură în casă, a plecat între patru scânduri

Cazuri tragice pe bandă rulantă, la Spitalul Pantelimon. Foto/Arhivă

Un nou caz uluitor zguduie Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală. Jurnaliștii Realitatea Plus au obținut în exclusivitate documente despre o situație cutremurătoare. Un bărbat care a alunecat și căzut în propria casă, a mers să se opereze la Spitalul Sfântul Pantelimon, însă acolo și-a găsit sfârșitul.

Realitatea Plus a intrat în posesia plângerii penale depuse la parchet împotriva medicului ortoped, a șefului secției de ortopedie și a unui medic primar de medicină internă din acest spital. Cei trei ar fi acordat îngrijiri medicale deficitare pacientului care s-a ales cu numeroase complicații, iar ulterior a decedat.

 

A căzut în casă, a ajuns la spital, dar a fost operat greșit

 

Povestea a început în urmă cu mai bine de un an, când bărbatul a alunecat și a căzut în locuința sa, moment în care s-a lovit la picior. El a fost preluat de o ambulanță și dus la spitalul Sfântul Pantelimon, acolo unde i s-au făcut analize, inclusiv de COVID-19, testul ieșind negativ. După câteva ore, bărbatul a fost operat.

 

A apărut RAPORTUL Corpului de Control al Ministrului Sănătății la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon! Ce ascunde Rafila

 

Medicii care au efectuat intervenția sunt acuzați de faptul că operația nu ar fi fost făcută corespunzător și nici îngrijirile ulterioare, drept care bărbatul a contractat infecții din spital, printre care și COVID-19, în perioada de peste două luni, cât a durat internarea culminată cu decesul.

Totodată, se mai arată în plângerea penală, pacientul a fost mutat într-un salon pentru pacienți septici, fără să fie respectate normele. Acuzațiile spun că ar fi fost folosite aceleași mănuși pentru mai mulți pacienți cu afecțiuni diferite. În tot acest timp, starea pacientului se înrăutățea.

 

Șeful de secția știa că există indicii de septicemie

 

Potrivit informațiilor obținute de Realitatea Plus, Ștefan Cristea, șeful secției de ortopedie, ar fi știut că există indicii de septicemie în cazul pacientului și totuși ar fi întrerupt orice antibiotic timp de mai multe zile, ar fi prelevat probe pe ascuns în zilele de weekend, nu ar informat niciun medic infecționist despre starea pacientului și ar fi așteptat înrăutățirea stării generale a bărbatului, astfel încât acesta sa ajungă pe secția ATI și de la acel moment să planeze suspiciuni ca de acolo a luat infecția, astfel încât, un eventual deces să survină pe secție, și astfel să scape de orice răspundere.

 

Rezultatele DECESELOR SUSPECTE de la Spitalul Sf. Pantelimon, așteptate astăzi. Rudă pacient: Am dus-o pe mama vie și am luat un om mort acasă

 

Ultima parte a vieții pacientului coincide cu interval de timp 19.12.2022- 14.01.2023, când s-a aflat în secția ATI, locul unde s-a produs și decesul în dimineața zilei de 14.01.2023. Extrem de grav, culminând cu decesul victimei este modul cum si-au exercitat și de această dată obligațiile medicii ortopezi Puiu Dorel Marius și profesorul universitar Cristea Ștefan, împreună medicul rezident Vasile Adrian Valentin. 

Pacientul a decedat la aproximativ 2 luni de la momentul internării în spitalul Sfântul Pantelimon. Jurnaliștii Realitatea plus au încercat să contacteze familia victimei, însă nu au obținut un răspuns.