MENIU

CULISELE STATULUI PARALEL. Fostul PD-ist, ajuns mare liberal

Lucian Bode, un nume pe lista scurtă a președintelui pentru numirea de premier. Foto/Inquam

Lucian Bode, ministrul demis de Interne, este un politician cu ștate vechi în zona de putere a PNL-ului și a fostului PD. De profesie inginer, acesta a debutat pe scena guvernamentală în 2012, atunci când, vreme de 3 luni, a fost ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri în Guvernul lui Mihai Răzvan Ungureanu.

După un mandat de deputat în Parlamentul României, când a ocupat și poziția de Președinte în Comisia pentru transporturi și infrastructură, Bode a revenit în prim-plan în iarna lui 2019, când devenea titularul postului de ministru al Transporturilor în Guvernul condus de Ludovic Orban. Odată cu numirea lui Florin Cîțu în funcția de premier, în decembrie 2020 Bode și-a schimbat portofoliul și a trecut de la Transporturi la Interne, post pe care îl ocupă și astăzi.

Vara trecută, Bode s-a aflat în centrul unui scandal uriaș, după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier. Într-o serie de imagini apărute la acea vreme se observă cum automobilul în care se afla Bode avea semnalele acustice şi luminoase pornite, a intrat pe contrasens şi a depăşit o coloană de maşini pe linie continuă.

Automobilul ministrului s-a ciocnit cu un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus şi s-a oprit într-un gard. În accidentul din 30 august 2020, Lucian Bode a fost rănit ușor, dar nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Atunci, opoziția, prin vocea liderului PSD Marcel Ciolacu, a avut o reacție dură.

Demisia, Bode! În loc să facă drumuri, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, își face cale liberă în trafic cu girofarul, până când intră frontal în mașina unor turiști din Polonia! Pentru Bode, nu contează nici legea, nici siguranța celorlalți participanți la trafic. Câtă vreme Bode nu a intrat cu mașina în bolidul vreunui interlop, nu e o problemă, poate să rămână în funcție!
sursa: facebook.com / MARCEL CIOLACU

Și cei de la USR l-au atacat pe Lucian Bode. Ei i-au cerut ministrului liberal să explice public care era urgența pentru care a fost încălcată legea.

Ministrul Bode ar trebui să explice și de ce și-a secretizat lucrarea de doctorat cu o zi înainte de a fi făcută publică. Inițial, liberalul a trimis o adresă la universitatea unde și-a susținut lucrarea. El a anunțat că refuză publicarea tezei și a spus că aceasta a fost deja publicată la o editură. Jurnaliștii de la G4Media.ro au descoperit că informația este însă falsă. Site-ul editurii menționează că volumul este în acest moment ”în pregătire”.

Lucian Bode este bun prieten cu șeful Direcției Naționale Anticorupție, Crin Bologa. Bode a adus în discuție relația de prietenie pe care o are cu Bologa în momentul în care acesta a fost numit în fruntea Direcției Naționale Anticorupție.

PRIETENIA CARE ÎI LEAGĂ PE BODE ȘI PE PROCURORUL-ȘEF AL DNA
Domnul procuror Crin Bologa a fost selectat în funcția de procuror șef la DNA fără nicio legătură cu posibilitatea ca eu vreodată să ajung ministru interimar al Justiției. Este un prieten din tinerețe, cu care am jucat fotbal și cu care sunt și vecin.
Sursa:Lucian Bode/dcnews.ro

Bode s-a afișat și împreună cu cuscrul lui Crin Bologa, Septimiu Țurcaș. Țurcaș a fost primarul orașului Șimleu Silvaniei până anul trecut, când a demisionat după ce a fost condamnat definitiv pentru corupție. 

Mai multe articole despre:
bode ciuca cimpean lista premieri klaus iohannis