MENIU

Dedesubturile „flagrantului” cu Geoană. Cine îl vrea „out” pe numărul 2 din NATO

Mircea Geoană s-a urcat la volan după ce a băut la restaurant. Foto arhivă

Chiar dacă în 2009, Mircea Geoană a eșuat, rămânând în memoria colectivă drept omul care s-a culcat președinte și s-a trezit cetățean obișnuit, mai are timp să se pregătească. Până atunci, românul de la vârful NATO, se antrenează cu ceva… alcool la volan. Evenimentul zilei a publicat imagini cu Mircea Geoană, urcându-se la volan după ce împărțise cu soția Mihaela, dragostea lui, mai multe sticle cu vin.

Avocatul Mihai Orășanu spune că, fără echivoc, doar pe baza imaginilor nu se poate deschide un dosar penal pentru consum de alcool la volan.„În România nu se poate acuza un om doar pe baza imaginilor că a băut, ci doar prin probe biologice sau etilotest. Probail se va face o anchetă la restaurant”, spune avocatul

Cristian Rizea acuză faptul că Geoană bea și o face des. Fostul deputat spune că așteaptă ca DNA să se seziseze în multele dosare pe care le are Geoană.

„La Chișinău suntem între Rusia și NATO. Lupta este la început pentru campania din 2024. În laboratoarele sistemului ocult se pregătește candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru președinție, variantă acceptată atât de PSD cât și de PNL.

„Mircea Geoană bea, iar doamna Mizil poate să confirme că bea, iar atunci când consumă alcool devine vesel și o face des. Mircea Geoană nu poat fi președinte, fiindcă este un om atat de corupt, dar e un proiect mai larg și mi-aș dori să văd că se sesizeaza DNA că Geoană a luat 300.000 de dolari de la mine, sau la flagrantul cu Birchall ori ceasurile de la Vanghelie. Adică, ai primit ceasuri și te-ai dus să le dai înapoi. Asta înseană că ai recunsocut fapta. Geoană are imunitate. Igor Dodon are soarta lui Geoană, dar nu se știe până când, sper ca justiția să facă dreptate

Liberalul Mario De Mezzo declară că Mircea Geoană arată încă o dată că este un politician total necopt, în pofida vastei sale experiențe pe scena politică de la noi.

„Să ai experiențele de viață ale alui, practic a pierdut președinția la mustață, și să te lași vulnerabil în felul acesta, mi se pare că arați a politician necopt. Din punct de vedere al comunicării, dacă aș fi consumat apă, asta aș fi ieșit să declar. Întrebarea mea este față de ce anume s-a autosesizat poliția. Dacă sunt 3 sticle de vin consumate în 2, nu cred că soția le-a consumat pe toate. Acea persoană care va câștiga președinția PNL va pleca cu prima șansă la candidatură. Însă, va fi un congres înainte în care va fi desemnat candidatul liberal la președinție”, spune liberalul.

Jurnalistul Bogdan Comaroni spune că Mircea Geoană a încălcat flagrant regulile conduitei NATO, în primul rând că a consumat alcool, că s-a urcat la volanul mașinii, dar mai ales faptul că mașina era înmatriculată pe un ONG, iar NATO nu-ți dă voie să fii angajat pe nicăieri cât timp deții funcții în Alianță.

„Geoană nu reacționează, problema nu este legată de vin, ci de institutul Aspen și de mașină. El a făcut Institutul Aspen, pepinieră pentru cadrele pregătite pentru a deveni conducători. Pentru că nu a ajuns președintele României, l-au pus la NATO, dar acolo e cam tras pe linie moartă. NATO nu permite o astfel de conduită și impune multe condiții.  De exemplu, nici membru sau angajat la un ONG nu poți fi, iar el, după ce că a consumat, s-a urcat la volanul mașinii unui ONG. Ținta nu este România, dar dacă el iese din schemă mai devreme, s-ar putea să ajungă acolo Iohannis”, conchide Comaroni.