MENIU

Culisele statului paralel | Claudiu Târziu: Moțiunea de cenzură depusă de PSD va trece. Propunerile AUR pentru noul guvern

Parlamentul României. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Copreședintele AUR Claudiu Târziu i-a acuzat joi de abuz, în emisiunea ”Culisele statului paralel” de la Realitatea Plus, pe parlamentarii PNL, PSD și UDMR pentru blocarea moțiunii de cenzură depuse împreună cu USR-PLUS împotriva Guvernului Cîțu. Referitor la moțiunea PSD, acesta crede că va trece.

”Majoritatea de facto PNL-PSD-UDMR a mai dat o dovadă de analfabetism funcțional, interpretând absolut aberant decizia Curții. Au spus că, de fapt, conține un conflict constituțional și trebuie așteptată motivarea. 
Era însă limpede că CCR a spus că moțiunea nu a fost votată la timp și trebuie să intre la vot. 
Nici prima dată când au blocat-o, nici acum, Birourile Permanente nu au avut la bază nicio lege ca să facă asta. Pur și simplu au abuzat de majoritatea pe care o dețin în mod real”, a declarat copreședintele AUR.

Claudiu Târziu crede că moțiunea de cenzură depusă de PSD va trece, iar propunerea AUR este ca guvernarea să fie preluată de specialiști, agreat de majoritate. O altă opțiune sunt alegerile anticipate. 

”Propunerea noastră este să se facă un guvern de specialiști, indiferent dacă sunt din partide, cu o largă susținere politică, asumați, cu un alt premier și un program de guvernare respectat la virgulă. Nu l-ai respectat, dăm Guvernul jos!
Noi putem să dăm orice nume pentru premier, dar ni se spune că avem o pondere parlamentară mică. Nu vrem noi să propunem, vrem doar să fie unul agreat de majoritate. Să propună președintele un om capabil să întrunească toate aceste condiții. 
Nu cred că Generalul Ciucă ar fi susținut de majoritate. 
Că se va ajunge la o astfel de formulă sau la alegeri anticipate, că președintele va alege să nu dea mandat pentru formarea unui nou Guvern, ce nu trebuie să uite nici președintele, nici PNL și USR, este că puterea nu este a noastră, ci a poporului, care trebuie ascultat. 
Dacă și PSD votează, trece moțiunea. Cred că va vota. Nu am emoții la USR PLUS, până acum s-au dovedit hotărâți să voteze împotriva Guvernului, dar nu au fost lăsați. Le-am propus să votăm la vedere, ca să nu mai avem suspiciuni”, a mai spus copreședintele AUR. 

Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi votată marți.