MENIU

Nicolae Ciucă și-a depus mandatul! Se reface coaliția USR-PNL sau PSD intră în scenă?

Ciucă și-a depus mandatul. Cine va fi nominalizat în locul său. Foto/Inquam

Surse au declarat că mai multe grupuri din PNL i-au cerut lui Nicolae Ciucă să-și depună mandatul de premier. Cei mai mulți analiști politici susțin că Lucian Bode este viitorul premier desemnat de PNL și acceptat de președintele Iohannis. În primul rând pentru că asta înseamnă refacerea coaliției cu USR, deci o majoritate în Parlament. 

Sociologul Vladimir Ionaș, consideră că Lucian Bode este viitoare propunere de premier, nume care va fi acceptat de către cei din USR. Analistul Dorin Iacob spune că, în sfârșit, PNL a hotărât că este momentul pentru un guvern care are susținerea majorității în Parlament.

„Mi-e greu să identific un nou nume în PNL, în locul domnului Ciucă. Domnul Bode nu poate fi acceptat de PSD, deci nu este o diferență foarte mare între Cîțu și Bode, legat de cu se raportează și cum îl privesc celelalte partide. Totuși, cred că domnul Bode va fi acceptat de cei de la USR. Cred că s-au speriat că Iohannis nu le va mai da o șansă și că a venit momentul să negocieze cu USR pentru o majoritate pe hârtie. Cred că Iohannis s-a plictisit, dar a văzut și că pierde mult în sondaje”, a declarat Vladimir Ionaș în emisiunea CULISELE STATULUI PARALEL.

„Curentul din PNL, care consideră că e nevoie de un guvern cu o majoritate în Parlament, a avut câștig de cauză. Prima pare să fie pentru refacerea coaliției de dreapta. Cu USR, evident aici trebuie discutat cu Orban. Cealaltă variantă e cu PSD. Cine a întreținut această poveste cu iluzoriul guvern minoritar a vut un scop. Să fie îndepărat Ciucă, să se facă mai bine alegerile. Rămâne să vedem cum se va forma noua coaliție, chiar dacă se pare că Bode are un alt guvern făcut față de cel anterior. Orban nu se poate dezice de refacerea coaliției cu USR, pentru că a sprijinit-o foarte mult”, a declarat Dorin Iacob în emisiunea CULISELE STATULUI PARALEL.