MENIU

CULISELE PUTERII | Miron Mitrea, la Realitatea PLUS, despre scandalul de la Sectorul 1: ”Eu nu cred în politicienii care spun: am fost furat la vot”

Miron Mitrea, invitat permanent în emisiunea „Culisele puterii”, moderată de Anca Alexandrescu și de Iulian Leca, difuzată duminică seară, la Realitatea PLUS, a vorbit despre înregistrările de la Biroul Electoral Sector 1 care, în opinia sa, ridică semne de întrebare. 

Întrebat dacă un judecător poate întoarce rezultatul alegerilor de la Sectorul 1, Miron Mitrea a spus că, într-un asemenea caz, rezultatul unei anchete judecătorești poate să vină după ce se încheie  mandatul de primar al celui desemnat câștigător.

”Rezultatul final de la Sectorul 1 l-a hotărât BEC. Doamna Clotilde Armand este primar, și-a luat funcția și își vede de treaba ei. Sunt suspiciuni că s-a produs o fraudă. În mod normal, BEC decide rezultatul. Dacă un judecător spune că a apărut o faptă penală, se redeschide discuția, dar nu la AEP sau BEC, ci la nivelul justiției.

Nu te poți duce la justiție și spui: renumără voturile. Îi spui că s-a produs o fraudă. Rezultatul unei anchete judecătorești poate să vină după ce își încheie doamna mandatul”, a spus Miron Mitrea, la Realitatea PLUS.

”Totul are și o încărcătură politică. Sigur că discuția despre fraudarea sau nefraudarea alegerilor, discuțiile pot să influențeze rezultatul la următoarele alegeri. Aici vorbim de populație. Noi toți judecăm lucrurile astea. Toți avem un punct de vedere. Oamenii vor decide dacă s-a întâmplat ceva și vor vota în consecință.

Este foarte important pentru sistemul electoral ca aceste lucruri să se lămurească. Peste tot există acuze că sunt fraudate alegerile. Astea sunt clasice. Dar peste tot e bine să se clarifice lucrurile.

Eu nu cred în politicienii care spun: am fost furat la vot. Au reprezentanți în secțiile de vot. Sunt obligați să-i hrănescă, să-i educe, să-i pregătescă, ca omul să știe ce să urmărească. Dacă Gabriela Firea vine și spne că a fost furată la vot, eu i-aș da cartonaș galben. Când se termină numărătoarea voturilor, fiecare membru din comisie primește un proces verbal. Dacă vezi 300 de buletine anulate nu poți să vii să te plângi că omul tău a dormit și nu a fost atent”, consideră Miron Mitrea.

Mai multe articole despre:
miron mitrea culisele puterii