MENIU

Culisele dosarului ,,Transalpina". DNA: Reprezentanții CNADNR negociau în defavoarea companiei

Din discuțiile purtate cu omul de afaceri Nelu Iordache reiese interesul reprezentanților CNADNR de a încheia contractul pentru modernizarea DN 67C - Transalpina într-o formă care producea pagube companiei, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA. Concluzia a fost formulată în baza unei convorbiri telefonice dintre Iordache și un reprezentant al CNADNR, care a fost interceptată de anchetatori.

"Pare că-n această convorbire Iordache Nelu sondează reacția reprezentanților CNADNR și încearcă să găsească adevăratul sens al împrejurărilor, al întâmplărilor. Nu se cunoaște dacă acesta ar fi semnat într-adevăr contractul în varianta în care i-a fost remisă, cu plata prin bilete la ordin emise în lei, însă este lesne de observat neliniștea pe care i-o provoacă lui (...) posibilitatea semnării contractului în această variantă și energia cu care încearcă să-l convingă pe Iordache Nelu să nu semneze. Rezultă din această convorbire că exista un interes explicit al reprezentanților CNADNR pentru încheierea contractului în varianta păgubitoare pentru companie a plății prin bilete la ordin emise în euro", se arată în rechizitoriu.

În discuție se face referire și la o adresă transmisă Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova pentru realizarea unei analize comparative privind plata în lei sau euro, care ar fi trebuit să reprezinte o justificare pentru semnarea contractului în forma dorită de Nelu Iordache.

Procurorii Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul DNA au dispus trimiterea în judecată a unor șefi și angajați din cadrul DRDP Craiova, aceștia fiind acuzați de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, au fost deferiți justiției Adrian Lumezeanu, director regional al DRDP Craiova, Doina Ilie, director economic, Delia Mihaela Nedelcu, șef Serviciu organizare și derulare achiziții, Emil Ion Pană, consilier juridic, și Florina Iovan, persoană desemnată să efectueze controlul financiar preventiv.

De asemenea, omul de afaceri Nelu Iordache a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Faptele din acest dosar au legătură cu atribuirea unui contract privind modernizarea Transalpina.

Mai multe articole despre:
null