MENIU

Culisele dezastrului PNL. Felix Tătaru, strategul PNL, se apără

Culisele dezastrului PNL. Felix Tătaru, strategul PNL, se apără

Felix Tătaru, strategul din spatele dezastrului electoral al PNL, se apără într-un interviu acordat ziare.com. Patronul GMP spune că marea problemă a PNL a fost lipsa de credibilitate și absența unor conducători reali în fruntea partidului.

"Noi nu ne-am ocupat de strategia politică. În alte campanii la care am lucrat, exista cineva din partea clientului care se ocupa de aceste lucruri, în principal, consultanţi angajaţi. Din păcate, în această campanie nu am avut pe cineva cu care să lucrez zi de zi. Şeful de campanie a fost cel care a dat direcţia de strategie politică pe care am considerat-o una bună", spune Tătaru.

O altă necunoscută a campaniei a fost relația cu Dacian Cioloș. Aici, Felix Tătaru explică că nu a fost angajat de Cioloș, ci de PNL, care, prin Gheorghe Falcă a stabilit strategia. Cât de mult s-a implicat Dacian Cioloș? 

"Au existat întâlniri între liderii liberali şi Dacian Cioloş, la unele întâlniri am participat si eu, dar nu a dorit nimic special. (...) Clientul nostru a fost PNL, cu contract, cu tot ce trebuie. Nu a fost Dacian Cioloş. Sigur, ca vector de imagine al PNL, era firesc să intrăm în contact cu el. Însă nu am realizat un produs de comunicare marca Dacian Cioloş. Inclusiv acea fotografie care a apărut pe afişe ne-a fost livrată de cineva de la guvern. Nu am făcut vreo şedinţă foto. N-am creat niciun mesaj pentru că Dacian Cioloş a insistat să-şi ţină cuvântul de a nu se implica în campanie", a mai spus Tătaru.

Felix Tătaru a pus degetul pe ceea ce a considerat că a fost cea mai mare problemă a PNL: "Cred că credibilitatea. Dificultatea de a fi credibil a reprezentat un obstacol greu de trecut. Au venit după o groază de evenimente şi, mai ales, experienţa cu USL care a fost greu de justificat".

Sursa: evz.ro

Mai multe articole despre:
PNL liberali felix tătaru