MENIU

Cuba își va imuniza populația cu propriul ser anti-SARS-COV-2. CALENDARUL vaccinării în statul din America Centrală

Cuba își va imuniza populația cu propriul vaccin anti-SARS-COV-2. CALENDARUL vaccinării în statul din America Centrală

Statul din America Centrală dezvoltă deja două seruri anticoronavirus cu care intenționează să-și imunizeze populația în primul semestru din 2021. SOBERANA 01 şi SOBERANA 02, cum au fost denumite cele două vaccinuri, sunt în curs de elaborare la Institutul de Vaccinare din Cuba, scriu jurnaliștii de la Mediafax.

Vicente Vérez Bencomo, directorul Institutului de vaccinare Finlay (IFV), a spus că vaccinurile soberana „au avansat bine în testele clinice, primul încheie faza 1, iar al doilea intră în faza 2".

Astfel, în ianuarie 2021, aproape o mie de voluntari vor primi diferite variante de Soberana 02, ca după evaluări să urmeze cea de a treia fază cu participarea a 150.000 de persoane.

Se discută despre efectuarea celei de-a treia faze a vaccinului Soberna 02 şi în alte ţări, deoarece Cuba prezintă un număr scăzut de cazuri de COVID-19. La o populaţie de 11,2 milioane de locuitori, potrivit datelor oficiale, țara a înregistrat 11.434 de cazuri şi 143 decese asociate infecţiei cu SARS-CoV-2.

 

Mai multe articole despre:
Cuba