MENIU

Cu cine s-ar alia PNL după alegeri pentru formarea unei majorități parlamentare. Anunțul lui Ludovic Orban

PNL ia în calcul formarea unei majorități parlamentare cu USR, PMP și UDMR după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Anunțul a fost făcut joi seară, la un post TV, de liderul liberalilor, Ludovic Orban. Premierul a precizat că exclude orice fel de colaborare cu PSD, implicit cu Pro România, condus de fostul social-democrat Victor Ponta.

”Aşteptăm să vedem rezultatele alegerilor. În momentul în care avem rezultatele vom şti care sunt posibilităţile de formare a unei majorităţi parlamentare. Din start excludem orice fel de colaborare cu PSD, deci, practic, posibili parteneri sunt USR, PMP, UDMR, cam atât”, a răspuns Premierul după ce a fost întrebat cu cine va face PNL majoritate parlamentară după alegeri.

Orban a exclus orice colaborare și cu partidul lui Victor Ponta, despre care a spus că este ”un PSD mai micuț”, și a amintit despre pactul de coabitare încheiat de acesta cu fostul președinte Traian Băsescu, fără a-și anunța partenerii din opoziție.

”Ponta a fost preşedintele PSD, el de fapt are un PSD mai micuţ. Nu e mare diferenţă, adică aproape nu e nicio diferenţă. Eu nu îl uit pe Victor Ponta din perioada în care era preşedinte PSD şi premier, în perioada respectivă fiind în opoziţie (…) Eu eram într-o opoziţie aproape radicală. Pactul de coabitare, mai ţineţi minte? După o campanie în care, practic, Băsescu a fost transformat în inamicul public numărul 1, s-a dus frumuşel fără să ne spună nimic şi a semnat un pact de coabitare cu Băsescu”, a amintit Orban.