MENIU

Cu cine i-a înlocuit Dragnea pe "puciştii" maziliţi în CEx

<p>Codrin Stefanescu</p>

Nici bine n-au fost dați afară din PSD că Liviu Dragnea le-a și găsit înlocuitori lui Marian Neacșu și Adrian Tutuianu.

Surse din conducerea PSD au precizat că Rovana Plumb devine președinte PSD Dâmbovița, iar funcția de vicepreședinte la nivel naţional va fi preluată de Șerban Valeca, ambele funcții fiind ocupate până acum de Adrian Tutuianu.

Atribuțiile de secretar general al PSD sunt preluate de Codrin Stefanescu în locul lui Marian Neacșu, mai arată sursele citate de Realitatea TV.

Pozițiile celor doi au fost țintite de către Liviu Dragnea pentru că erau un pericol la adresa sa. După funcția de președinte al PSD, cea de secretar general era cea mai influenta în partid având în vedere ca acesta era cel care tine legătură cu teritoriu.

Deși nu a fost o decizie a Comitetului Executiv, functia de secretar general fiind aleasă de Congres, atribuțiile vor fi preluate de Codrin Stefanescu, secretar general-adjunct. Cel care, oricum, preluase, de facto, aceasta funcție de la Comitetul Executiv în care s-a discutat scrisoarea prin care i s-a cerut lui Dragnea demisia.

La ultimul congres al partidului, Codrin Ştefănescu a pierdut în faţa lui Marian Neacșu funcţia de secretar general, Liviu Dragnea susținând-l pe Marian Neacșu atunci.

Adrian Ţuţuianu a anunțat că va contesta decizia de excludere atât în forurile statutare ale partidului, cât și în instantă. În partid, potrivit statutului PSD, comisia de etica este cea care analizează contestațiile.

Comisia de etică este însă condusă de Florin Iordache, fidel lui Liviu Dragnea. Prin urmare, șansele de izbândă sunt foarte mici. Mai rămâne calea instantei, deși și acolo șansele sunt mici, fiind o decizie luată de un for de conducere competent pe astfel de decizii.

Fostul premier al PSD, Victor Ponta, a criticat decizia lui Dragnea de a se dispensa de doi vechi pesedişti pentru a se înconjura de "venetici":

"Să ajungi să îţi dai afară secretarul general care ţi-a stat alături, care ţi-a condus campania, care a fost o campanie bună, să dai afara şeful unei organzaţii Dâmboviţa care din 2012 câştigă foarte mult. De ce? ca să stai cu Vâlcov de la PD, cu Codrin de la PRM ş atât?", a spus Ponta la Realitatea TV.

 

Mai multe articole despre:
Rovana Plumb Adrian Ţuţuianu Marian Neacşu