MENIU

Ceaiul cu care poți scade tensiunea arterială. Iată ce spun specialiștii

Ceaiul care curăţă ficatul după mesele cu mâncare grasă. În plus, scade colesterolul

Hipertensiunea este o boală tăcută și periculoasă, deoarece complicațiile care apar sunt extrem de violente. Iată ce complicații pot intervenii și cum poți scade tensiunea arterială cu ajutorul ceaiului negru și nu numai!

În urma unor studii, 43% dintre români suferă de hipertensiune arterială în diverse stadii şi în general, până la vârsta de 50 de ani, unul din 5 oameni dezvoltă această patologie.

Hipertensiune arterială ar putea fi un rezultat al unui număr de factori de risc diferiţi inclusiv obezitatea, diabetul zaharat, fumatul, colesterolul ridicat, lipsa de exercițiu. De asemenea, complicaţiile care apar sunt extreme de grave: infarct miocardic, accident vascular, fisurarea pereţilor aortei.

Pe lângă mişcare şi dietă echilibrată, tensiunea poate fi scăzută cu ajutorul ceaiului negru. De asemenea, conform doctorulzilei.ro, consumul de fructe și legume, renunțarea la fumat, reducerea consumului de sare și reducerea greutății corporale sunt alte metode pentru reducerea tensiunii arteriale.