MENIU

CTP, după ce Iohannis a revocat-o pe Kovesi: O mostră de calcul politic cinic, dâmbovițean

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că decizia președintelui Klaus Iohannis de a da curs deciziei CCR și de a o revoca pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, este o manevră politicianistă egocentrică, un calcul politic cinic, iar emiterea decretului reprezintă "o iscălitură în calitate de notar de casă", titlu pe care i l-au conferit judecătorii constituționali, a declarat CTP la Digi24. În opinia sa, președintele arată că s-a temut de suspendare și că nu a dorit să-și asume riscuri.

Este o "mostră de calcul politic cinic, dâmbovițean", a spus Cristian Tudor Popescu. 

"Va fi sărbătoare la PSD, la ALDE, în Costa Rica, în Serbia, în Madagscar", crede Cristian Tudor Popescu, referindu-se la partidele care au susținut demiterea Laurei Codruța Kovesi, respectiv la țările unde s-au refugiat câțiva dintre foștii oficiali cu dosare de mare corupție.

CTP crede că decizia lui Iohannis este o lovitură dură dată în primul rând independenței procurorilor și că vom asista la "îngenunchierea lor" de către ministrul justiției, Tudorel Toader. "D-zeu știe! Om vedea" cum va continua lupta anticorupție, a spus jurnalistul la Digi24.

El a remarcat, de asemenea, că președintele a evitat să iasă personal în fața națiunii și să-și anunțe decizia, pentru că nu a vrut să și-o asume în imagine. "Un raționament de 2 bani, probabil a primit un sfat de la vreun consilier", a comentat CTP. Președintele mizează că e vară, că oamenii sunt în concedii și că vor uita, crede CTP.