MENIU

Cristian Tudor Popescu vine cu explicaţia uluitoare a motivului pentru care Dăncilă a întors armele

Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a explicat motivele pentru care Viorica Dăncilă nu mai execută orbeşte comenzile lui Liviu Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă recunoaște că s-a opus categoric ideii restructurării Guvernului, în ciuda insistenţelor venite din partea șefului PSD, Liviu Dragnea. La rândul său, Dragnea, a recunoscut joi seara într-o emisiune televizată că Viorica Dăncilă a refuzat să susțină varianta restructurării Guvernului prin votul Parlamentului, care ar fi dus la schimbarea miniștrilor fără acordul președintelui Iohannis.

Cristian Tudor Popescu vorbește și despre motivele acestei schimbări.

"Doamna Dăncilă e premier de un an și jumătate. La început nu a înțeles nimic din acest cuvânt, prim-ministru, nici nu avea cum, nu avea experiență. Și-a asumat rolul de marionetă a lui Dragnea, executând și cele mai imbecle și scelerate cereri, cum ar fi cea cu mutarea ambasadei la de la Tel Aviv la Ierusalim. A făcut asta pentru că nu se simțea sigură, însă timpul a trecut și acum își pune și ea problema pentru viitor. Poate că Dragnea nu e veșnic. Dacă pică, ce se întâmplă? Se gândește ce rămâne din imaginea ei. Ca Emil Boc ca premier al lui Traian Băsescu? Dna Dăncilă nu vrea asta.

Pe de altă poarte, dacă Dragnea nu pică, ci se întărește, ce va face Dragnea cu buna și neconflictuala dnă Dăncilă? O execută, cum i-a executat pe mulți alții. Pe unde mai e Sevil Shhaideh (prima propunere de prim-ministru făcută de Dragnea, după ce PSD a câștigat alegerile din 2016, n.r)? Din câte am înțeles, nici nu-i mai răspunde la telefon.

Pe de altă parte, se gândește că lui Dragnea îi e practic imposibil să o dea afară. E foarte greu să construiască o justificare pentru a o da afară. Mare parte din electoratul PSD nu a înțeles de ce a fost înlocuit Tudorel Toader. Și-a calculat bine poziția”, a spus Cristian Tudor Popescu la postul TV Digi 24.

Mai multe articole despre:
ctp de ce Dancila a intors armele