MENIU

CRIZĂ vs LĂCOMIE - a scăzut POLUAREA, riscăm să ne înecăm în PETROL

catastrofa ecologica Deepwater Horizon 2010

De Ziua Pământului și în plină criză mondială, LĂCOMIA ar putea îndreapta omenirea spre un nou potențial dezastru ecologic. Peste tot în lume, milioane de barili de carburanți și petrol stau în garnituri de tren, petroliere și conducte, în condițiile în care cererea și prețurile s-au prăbușit.

Zeci de tancuri petroliere au fost închiriate în ultimele zile pentru a stoca cel puţin 30 de milioane de barili de combustibil pentru avion, benzină şi motorină. Vasele vor funcționa ca depozite plutitoare, în condițiile în care la sol cu greu se mai găsesc spații de depozitare, iar chiriile sunt tot mari. De altfel, afacerile companiilr de stocare și transport petrolier au înflorit, iar acțiunile lor sunt printre cele mai căutate la burse.

În plus, alte 130 de milioane de barili de petrol ,,plutesc” pe mări și oceane, potrivit unei analize Reuters.

Criza petrolieră mondială, dar cu epicentrul în Statele Unite, unde s-a înregistrat cea mai abruptă scădere a consumului de carburanți, riscă să se agraveze, avertizează specialiștii. Marii producători mondiali, Rusia și OPEC, și-au redus producția cu doar 10%, dar încetinire nu-și face încă simțite efectele.

 

Mai multe articole despre:
covid petrol poluare trump