MENIU

Criză uriașă din cauza facturilor, instituții cheie sunt la un pas de FALIMENT - Cine are de plată 70 de mii de euro la gaz și la curent electric

Facturi uriașe pentru mai multe instituții ale statului

Facturile uriașe la gaze și curent ar putea închide instituțiile de cultură. O sumă record au de plată reprezentanții Teatrului Național din Iași, mai exact 70 de mii de euro la gaz și la curent electric. Dacă nu vor găsi ajutor din partea statului, multe dintre instituţiile de cultură vor fi nevoite să renunţe la premiere, vernisaje și chiar la anumite spectacole. 

Cea mai mare sumă pentru consumul de gaze și curent o are Teatrul Național din Iași. Peste 70.000 de euro, dublu față de aceeași perioadă a anului trecut.

La Complexul Muzeal „Moldova”, din care face parte Palatul Culturii, nota de plată la curent pe decembrie 2021 este triplă faţă de media lunară a anului trecut. Iluminatul la Palatul Culturii, emblema Iaşului, a costat nu mai puţin de 33.000 de euro în luna Sărbătorilor de Iarnă, cam cât concertul de 3 ore oferit de Municipalitate chiar în faţa edificiului, în ziua dintre ani, notează G4media.ro.

Mai multe articole despre:
facturi cultura institutii curent gaze