MENIU

Criza politică lasă spitalele fără FINANȚE. Medicii, nevoiți să se descurce cum pot

Spital România - Imagine de arhivă

Criza politică lasă spitalele din întreaga țară fără bani, iar bolnavii riscă să nu își mai primească tratamentul. La plecarea din minister, Ioana Mihăilă a dezvăluit dezastrul din Sănătate, iar responsabil pentru gaura financiară ar fi chiar premierul, Florin Cîțu, spune ministrul demisionar al Sănătății, potrivit Realitatea PLUS.

Tratamentul bolonaviolor de SIDA sau TBC, dar și campania de vaccinare anti-Covid ar putea fi puse în pericol de această criză bugetară din sistemul sanitar pentru care Ioana Mihăilă dă vina pe guvern. Aceasta spune că l-ar fi anunțat pe premierul Florin Cîțu încă din luna aprilie că dacă rectificarea bugetară nu se va aproba la timp s-ar putea ajunge loa o adevărată criză în sistemul sanitar. Cu toate acestea, se pare că premierul nu ar fi luat nicio măsură până în acest moment.

Pe lângă problemele grave din spitale, cum ar fi Matei Balș, unde din lipsă de fonduri medicii au început să aloce tratamente pe perioade mai scurte, de doar o săptămână, pentru bolnavi, din frica de a rămâne fără fonduri și a fi nevoiți să le întrerupă tratamentele, și campania de vaccinare este pusă în pericol. 

Reamintim că salariile cadrelor medicale din centrele de vaccinare nu au mai fost plătite încă din luna mai, când - potrivit Ioanei Mihăilă - ar fi rămas fără bani.

Din cauza crizei din ultima perioadă, rectificarea bugetară a fost întârziată, motiv pentru care s-a ajuns în această situație extrem de dificilă.