MENIU

CRIZA din România, cu recorduri uriașe de infectări COVID-19, ajunge în presa străină - Imagini tulburătoare

spital COVID Foto: INQUAM

Criza sanitară în care se zbate România în valul 4 a ajuns în atenția presei internaționale. Jurnaliștii de la Le Figaro au realizat un reportaj despre situația spitalelor supraaglomerate și eșecul campaniei de vaccinare. Și televiziunea americană CNN a difuzat un amplu material. 

"România este una dintre statele membre UE cu cei mai puțin oameni vaccinați anti-COVID, în timp ce țara se confruntă al 4-lea val", scrie presa franceză.

În unele spitale, situația este atât de gravă încât pacienții au început să ocupe inclusiv holurile, din cauză că nu mai există paturi libere.
Jurnaliștii de la Le Figaro au stat de vorbă cu mai mulți pacienți. Așa l-au cunoscut pe Georgică Vieru, un preot internat la Matei Balș care regretă că nu s-a vaccinat la timp.
„Am fost dintre cei care au gândit că vaccinul nu este bun, dar a fost o alegere greșită și vă spun foarte sincer că după ce voi termina acest travaliu al bolii voi fi una dintre persoanele care cu responsabilitate merg să-mi fac vaccinul”, le-a mărturisit preotul jurnaliștilor francezi.
Reportajul de la Le Figaro a fost preluat și de alte publicații sau posturi de renume din afară, inclusiv de CNN. În momentul de față, aproape toată România se află în scenariul roșu.