MENIU

CRIZĂ de VACCINURI pentru NOU-NĂSCUȚI. Disperarea unei FAMILII și răspunsul Ministerului Sănătății

Drama unei familii

Familia unui bebeluș cu grave probleme de sănătate, care nu a primit vaccinul de hepatită B în maternitate, și-a strigat disperarea, la REALITATEA TV.  Familia a încercat să găsească vaccinul, dar nu l-a putut găsi la nicio farmacie din Capitală, pentru că există o criză de vaccinuri. Ministerul Sănătății, prin purtătorul de cuvânt, neagă criza, promițând că vaccinul va ajunge, până la finalul săptămânii următoare, în spitale și la medicii de familie. 

Bunica fetiței de 10 zile a povestit, pentru REALITATEA TV, drama familiei: "Fiica mea a născut o fetiță,  prin cezariană. Medicul ginecolog s-a purtat impecabil, dar pe serviciul pediatrie, doamna doctor care era acolo a plecat în concediu, iar ulterior medicii au trecut formal pe lângă patul copilului. I s-a făcut externarea, fără a mai fi consultată, iar la o analiză la o clinică privată am descoperit că are încă lichid la creier, în mai multe puncte. Are probleme reale de sănătate".

Rodica Sturzu, bunica bebelușului: "Nimeni nu ne-a spus să cumpărăm vaccinul pentru adulți și să îi facem jumătate din el, la 24 de ore de la nastere. Între timp i s-a administrat un alt vaccin în maternitate și nu i se mai poate face decât vaccinul pentru nou născuți. Sunt extrem de revoltată. Am senzația că trăiesc un coșmar.

Am toată stima pentru domnul președinte Băsescu și vreau să îi adresez o întrebare: dacă fiica sa ar fi plecat, la cateva zile după naștere, cu bebelușul în brațe pe străzi, după vaccin, cum ar fi reacționat, ca tată, nu ca președinte?

Vreau să îi intreb pe toți acești guvernanți care nu fac nimic: de ce mor copiii romanilor? Vrem creșterea natalității, vrem să ne susținem copiii....dar cum o putem face?"

Oana Grigore, purtător de cuvând al Ministerului Sănătății, a explicat, la REALITATEA TV: "Nu există o criză de vaccin pe piața românească. Am avut o problemă la achiziția acestor vaccinuri, pentru că sunt tot mai puțini producători. Până la sfârșitul săptămânii următoare vom avea vaccinul pentru hepatita B. Toți copiii vor fi vaccinați, nu vor exista bebeluși care să nu îl aibă.

Nu trebuie ca părinții să cumpere vaccinul din altă parte. El e asigurat gratuit. Nu aveam cum să preîntâmpinăm această situație, nu aveam cum să știm că producătorii nu vor mai produce ca în alți ani.

Vom cumpăra acest vaccin pentru doi ani de acum încolo. Vreau să vă asigur că vor exista, până la finalul săptămânii următoare, vaccinul."

 

NOU NĂSCUŢII din România, în PERICOL. Criză de VACCIN împotriva HEPATITEI