MENIU

Criză de pâine la Spitalul Judeţean Buzău

De trei zile, cei 500 de pacienţi ai celui mai mare spital buzoian sunt nevoiţi să ţină regim strict. Pâinea a fost înlocuită cu mămăligă, iar carnea, cu orez şi fasole. Conducerea Spitalului Judeţean Buzău susţine că vinovat este directorul administrativ care nu s-a îngrijit ca aprovizionarea să se facă la timp.

Sunt oameni operaţi care nu pot măcar să iasă la o alimentară să-şi ia o pâine. În urma unei anchete, conducerea spitalului a constatat că vinovat de criza alimentelor este administratorul, Nicolae Ene, care a uitat să facă o nouă comandă la bursa de mărfuri.

"Directorul administrativ a avut planul de achiziţie la alimente aprobate şi avea obligaţia să meargă la bursă şi să introducă licitaţia pentru achiziţia acestor alimente", a declarat Gabriela Neagu, director economic al Spitalului Judeţean Buzău.

Directorul administrativ se scuză însă şi spune că are multe responsabilităţi şi, de aceea, a delegat pe altcineva să se ocupe de achiziţionarea produselor.

"Da, sunt bineînţeles vinovat, pentru că nu am fost ţinut la curent cu tot ce se întâmplă inclusiv la acest sector", a declarat Nicolae Ene, director administrativ al Spitalului Judeţean Buzău.

Directorul administrativ a fost sancţionat cu 10% din salariu, iar conducerea spitalului a promis că, la acest sfârşit de săptămână, pacienţii vor avea din nou pâine şi carne la masă.
Mai multe articole despre:
spital regim alimentaţie