MENIU

CRIZĂ de medici la un mare spital: NU sunt cardiologi pentru urgențe în Prahova - Soluția ministrului Sănătății de acum 2 luni

CRIZĂ de medici la un mare spital: NU sunt cardiologi pentru urgențe în Prahova
CRIZĂ de medici la un mare spital: NU sunt cardiologi pentru urgențe în Prahova

Criza de medici continuă la cel mai mare spital din județul Prahova. Nu este niciun doctor de gardă la Cardiologie de aproape 2 săptămâni. Patru medici au plecat acum mai bine de două luni și a fost angajat doar unul. În prezent, tabelul de gărzi este complet gol pentru aproape toată luna iulie.

Criza de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, cel mai mare din județul Prahova, a fost provocată de plecarea mai multor medici de la Secția de Cardiologie în luna mai. Atunci, patru medici au demisionat, iar în luna iunie a fost angajat un singur medic. În multe zile și nopți din ultimele două luni nu poate fi asigurată linia de gardă la Cardiologie, la Spitalul Județean din Ploiești. Potrivit organigramei Secției  de Cardiologie, ar trebui să fie 14 medici. SJU Ploiești deservește aproximativ 180 de mii de oameni.

Managerul SJU Ploiești - Bogdan Nica a declarat că face demersuri pentru a remedia lucrurile și că aceeași situație se întâlnește și în alte spitale din alte județe, pentru că medicii preferă Capitala, relatează Realitatea PLUS.

Spitalul a fost vizat și de un control decis de Prefectura Prahova din luna mai până în prezent.

Ce recomanda Alexandru Rafila acum 2 luni pentru rezolvarea situației de la SJU Ploiești

Ministrul Sănătății a vorbit despre situația de la Spitalul în urmă cu o lună și jumătate.

„Este un spital care este în subordinea Consiliului Judeţean. Managementul acestui spital trebuie să găsească o soluţie încât să facă atractivă activitatea în Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Trebuie să existe o politică de resurse umane inteligentă. (...) Nu cereţi Ministerului Sănătăţii să rezolve problemele unui spital care e în subordinea unei alte autorităţi, pe de o parte, şi, pe de altă parte, trebuie să existe o politică de resurse umane inteligentă”, declara Alexandru Rafila, pe 27 mai, când a fost întrebat despre lipsa de personal medical cu care se confruntă cel mai mare spital public din judeţul Prahova.

Acesta a dat drept exemplu Spitalul Județean de Urgență Bistrița, unde 90 de medici s-au angajat în ultimii trei ani. Alexandru Rafila le-a recomandat atunci celor din Ploiești să aplice „modelul de bune practici de la Bistrița”.

„Soluția este ca președintele CJ Prahova, împreună cu ceilalți membri din conducerea CJ și cu cei din managementul spitalului să găseasca o solutie care să răspundă nevoilor cetățenilor județului Prahova”, a conchis pe 27 mai ministrul Alexandru Rafila, aflat într-o vizită de lucru la Spitalul Universitar de Urgență din Capitală.