MENIU

CRIZĂ de medici la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat - Urgențele și cazurile GRAVE, cu targa și ambulanța până la Buzău

CRIZĂ de medici la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat - Urgențele și cazurile GRAVE, cu targa și ambulanța până la Buzău

Criză de medici la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. Cazurile grave sunt trimise în alte unități medicale din județul Buzău din cauza lipsei medicilor de Terapie Intensivă și radiologi. Un alt efect al crizei de medici este și supraaglomerarea de la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului.

Situația dificilă de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat datează din iunie.

Spitalul nu mai poate trata pacienții cu cazuri grave, pentru că nu mai are medici radiologi, iar la Terapie Intensivă sunt prezenți doar jumătate dintre medicii de care ar fi nevoie.

În ultimele săptămâni, toate urgențele chirurgicale, dar și alte cazuri grave au fost direcționte către Spitalul Județean Buzău, dar, situația generează efecte în lanț,  cum ar fi supraaglomerarea Unității de Primire Urgențe de la SJU Buzău.

Conducerea Spitalului Județean a semnalat criza care se prefigurează din cauza supraaglomerării și a cerut Direcției de Sănătate Publică să găsească soluții. Subiectul a fost discutat, la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei întâlniri la care au participat conducerile celor două spitale, reprezentanți ai DSP și Instituției Prefectului.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, Alex Boteanu, a anunțat că deficitul de medici din unitate este de 17. Până în prezent, doar trei medici au fost interesați de aceste posturi, potrivit sansanews.ro, care citează Focus FM.

În luna iunie, Spitalul Municipal Râmnicu Sărat a trimis la Buzău 29 de pacienți din cauza deficitului de medici de terapie intensivă și radiologie.

”Este o situație mai delicată la Râmnic, este deficit foarte mare de medici la ATI și Radiologie. Spitalul Județean de Urgență  a preluat pacienții de la Râmnic, tot ce înseamnă chirugie și cazuri grave. Sunt aduși la Spitalul Județean de Urgență care, de asemenea, se confruntă cu deficit de medici în specialitatea ATI”, a declarat directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu, pentru sansanews.ro.