MENIU

Criză de mâncare la centrele pentru refugiați. Proviziile pentru ucraineni sunt pe terminate

Sursa foto: Captură video

Este criză la centrele pentru refugiați. Proviziile pentru ucraineni sunt pe terminate și cei care donează sunt îndemnați să aducă, în principal, mâncare și produse de igienă. Numărul celor care vin să îi ajute pe ucraineni este din ce în ce mai mic, se plâng voluntarii care fac tot posibilul ca resursele să ajungă pentru toată lumea. 

Hub-ul umanitar de la Pavilionul Expozițional este locul spre care se îndreaptă aproape toți cetățenii ucraineni ajunși în Constanța. Aici găsesc alimente, haine, produse de igienă, dar și vorbe bune, informații și sprijin moral.

Din păcate, însă, proviziile de alimente sunt tot mai puține. La polul opus, articolele vestimentare sunt prea multe, iar unele dintre ele nu pot fi folosite, cum ar fi rochiile de mireasă.

„În primul rând, e nevoie de mâncare pentru bebeluși. E nevoie de alimente de bază, ulei, paste, conserve, tot ce înseamnă conserve, săpunuri, șampoane, pampersi”, spune Cristian Nica, voluntar.

Nevoile sunt mari în continuare, iar oamenii care fug din calea războiului sunt mulți. Refugiații spun că, față de săptămânile trecute, alimentele sunt din ce în ce mai puține și trebuie să ajungă pentru toată lumea.

„Când am venit aici prima dată, erau puțini oameni și multă mâncare. Avem nevoie, în principal, de mâncare pentru că avem niște haine cu noi”, mărturisește o refugiată.

Voluntarii muncesc de dimineața până seară, sortează și organizează toate donațiile primite.

Mai multe articole despre:
criza mancare refugiati ucraina razboi