MENIU

Criză coronavirus. PSD, prima reacție după măsurile de restricție anunțate. Ce spune Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele interimar PSD Foto: Inquam Photos

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că Guvernul este „depășit” în acest moment și că ar fi adoptat măsuri mai dure de restricționare decât cele anunțat sâmbătă seară de ministrul de interne Marcel Vela. Marcel Ciolacu susține că restricțiile mai „lejere” au fost determinate de factorul politic. 

 

Liderul PSD spune că „are o reținere” , motiv pentru care el „ar fi fost mai drastic”, având în vedere și ce se întâmplă în Italia.

„E un ordin militar care o să apară în MO. Am o reținere în ceea ce privește circulația. Cred că a contat și decizia politică, nu numai a specialiștilor. Este o diferență mare între recomandări și interzicerea circulației (…) Aș fi fost mai drastic, să vedem dacă România funcționează doar pe bază de recomandări, nu pe restricții”, a declarat Marcel Ciolacu, sâmbătă seară, la Digi24..

El acuză influența politicului în detrimentul specialiștilor în luarea măsurilor restrictive.

„Eu aș fi lăsat politicul și aș fi permis ca specialiștii să-și impună punctul de vedere. Sunt convins că dl. Arafat și dl. Despescu și-ar fi dorit ca lucrurile să fie mult mai clare”, a spus liderul PSD.

Ciolacu a mai declarat că PSD va promova în Parlament cele două proiecte de lege deja anunțate – unul pentru plafonarea prețului la medicamente și la alimentele de strictă necesitate și un altul cu scutiri de dobânzi și rate la bănci,  dar va încerca să modifice și ordonanțele de urgență ale Guvernului.

„În acest moment Guvernul este depășit. Vom veni cu legi concrete în  Parlament, nu populiste”, a mai spus Ciolacu.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat noi restricții sâmbătă seara, în contextul epidemiei de coronavirus din ROmânia, pentru limitarea extinderii acesteia.

Printre măsurile anunțate: noaptea se poate ieși din casă numai cu motiv, în intervalul orar 22.00 - 6.00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei va mai fi permisă numai pentru câteva motive, printre care deplasarea în interes profesional, pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie; se interzic grupurile mai mari de trei persoane în afara locuinței;  se închid mall-urile; străinii nu mai au voie să intre în România, cu unele excepții. Slujbele religioase vor fi oficiate cu bisericile închise și transmise online sau la televizor.

MESAJ de MAXIMĂ importanță de la Ministerul de Interne. IEȘITUL DIN CASĂ, RESTRICȚIONAT între 6:00 și 22:00