MENIU

Critici dure: John McCain susține că Trump e parțial răspunzător pentru atacul din Siria

Senatorul John McCain susține că „Trump este parțial răspunzător” de atacul chimic din Siria de săptămâna trecută. Acesta a amintit că Secretarul de Stat, Rex Tillerson, a tras un semnal de alarmă asupra faptului că orice intervenție ar putea spori conflitcul din țară.

John McCain a mai spus că nu este de acord cu poziția lui Rex Tillerson, care susține că SUA trebuie să se concentreze asupra ISIS înainte de a lua în calcul poziția și atitudinea lui Assad. Senatorul a subliniat că, în aceste momente, este imperios necesar ca America să dezvolte o strategie clară, atent concepută pentru intervenția siriană.

„Eu cred că Statele Unite ale Americii pot aborda ambele probleme în același timp. (...) Avem capacitatea de a le face pe ambele“, a spus McCain, citat de Huffington Post.

El a mai adăugat că „lansarea atacului aerian de joi, împotriva Siriei, ca răspuns la atacul chimic, a fost un prim pas excelent.”

Administrația Trump a părut divizată pe fondul evenimentelor din Siria. Secretarul de Stat, Rex Tillerson, a afirmat că atacul aerian al SUA a fost un răspuns singular față de atacul chimic, dar nu semnifică o schimbare în politica americană. Însă ambasadorul american la ONU, Nikki Haley, a declarat că nu poate exista pace în Siria, atâta timp cât Assad e la putere.