MENIU

Critici dure față de un primar din Japonia, care și-a adus sauna de acasă la birou. Edilul, somat să demisionez

Sauna

Situație incredibilă în Japonia! Primarul unui oraş din prefectura Osaka și-a anunțat demisia după criticile stârnite de decizia sa de a-şi amenaja o saună pentru uz personal chiar la birou.

În vârstă de 44 de ani, Hiroki Tomita, primarul oraşului Ikeda, a devenit ţinta unor critici intense după ce anul trecut şi-a adus de acasă sauna şi echipamentele de gimnastică în clădirea autorităţii guvernamentale. El a argumentat că obiectele îi erau necesare din "motive medicale", relatează Agerpres.ro.

În cadrul unei conferinţe de presă susținute astăzi, edilul a spus că va demisiona pentru a-şi ''asuma responsabilitatea'' după ce programul conducerii oraşului de vaccinare anti-COVID-19 a persoanelor vârstnice este în mare parte finalizat, fără a furniza un calendar specific.

Consiliul oraşului intenţionează să adopte, în cursul zilei de mâine, o moţiune de cenzură împotriva lui Tomita, în cazul în care edilul nu va da curs solicitării de a demisiona formulată luna aceasta de echipa sa de anchetă.

"Dacă (moţiunea este) adoptată, aceasta va conduce la alegeri, punând cetăţenii şi persoanele vârstnice în pericol", a replicat primarul.

Comitetul l-a criticat pe primar, aflat în funcţie din luna aprilie a anului 2019, spunând că a abuzat de biroul oraşului şi a avut un comportament neadecvat faţă de mai mulţi oficiali guvernamentali. 

Mai multe articole despre: