MENIU

Cristoiu: "Unii dintre acoperiţii din presă apar la televizor"

Cristoiu: "Unii dintre acoperiţii din presă apar la televizor"

"Unii dintre acoperiţii din presă apar la televizor" a declarat jurnalistul Ion Cristoiu într-un interviu pentru Mediafax. El a vorbit despre felul în care aceștia sunt protejați de serviciile de informații, dar și despre relația specială pe care o au cu sistemul în cauză. 

Jurnalistul Ion Cristoiu, aflat în dialog cu Adrian Sârbu, într-un interviu acordat în exclusivitate Gândul şi Mediafax, a afirmat că ştia cine sunt oamenii apropiaţi de serviciul secret din redacţia Evenimentul Zilei.

“Apar la televizor unii. Eu ştiam că ăia de la servicii spuneau <> Şi mergeam: Măi X,Y, mergi şi ia legătura cu Măgureanu”, îşi aminteşte jurnalistul.

“La un moment dat au ajuns ca nişte şoareci într-un sac, au fost extraşi cu totul, s-au dus la România Liberă, că le-am urmărit drumul şi acum sunt pe la altele, o revistă cu titlu occidental”.

Ion Cristoiu afirmă că răsplata este o funcţie, un post sigur şi grija pe care sistemul o poartă acestor oameni care sunt manevraţi la comandă. "E o maşinărie infernală şi nu cred că o va sparge vreodată cineva pe lumea asta".

“Unul dintre sisteme e în felul următor: se ia un cârnăţar, care habar nu are de presă şi îi spune: <> Sergentul major mesianic este un lucrător din instituţiile de forţă convins că el e mesianic. Cel mai periculos lucru”, a mai spus  Ion Cristoiu.