MENIU

Cristoiu: "Atât de implicate au fost serviciile, că nici măcar poveste de acoperire n-au putut face"

Ion Cristoiu

Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, jurnalistul Ion Cristoiu a comentat scandalul fotografiilor făcute la Paris, în care apăreau Elena Udrea şi şefa DIICOT, Alina Bica, în timpul unei vizite făcute în capitala Franţei.

Ion Cristoiu a vorbit despre scandal, dar şi despre afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu care, într-un interviu la o altă televiziune, a afirmat că este vorba despre un filaj la care au colaborat un serviciu secret românesc şi unul francez.

"Domnul Băsescu îşi recunoaşte într-un fel eşecul, pentru că această analiză a domniei sale, pe care am urmărit-o, a fost făcută într-o teză cu care sunt de acord, şi anume că serviciile SIE şi SRI, căutate în coarne chiar de Traian Băsescu şi aplaudate de toţi şi inclusiv de mine, au luat-o razna.

În legătură cu această mizerie, avem confirmarea, site-ul pe care au apărut fotografiile a dispărut. E clar că cei care au pus pozele au avut tot interesul, văzând scandalul...să nu ajungem la ei. Dacă erau jurnalişti, paparazzi, dacă era fostul soţ al Elenei Udrea...se spunea. Atât de implicate au fost serviciile, că nici măcar poveste de acoperire n-au putut face.

Cum a spus şi Traian Băsescu, fotografiile sunt făcute de sus şi niciun manager de la niciun hotel nu dă niciunui paparazzi nimic, cu atât mai puţin dacă este unul român.

E clar că ar trebui să primim explicaţii.

Se vedea, în seara asta, că nici Traian Băsescu nu se pricepe atât de bine la servicii. N-a fost o colaborare, nu li s-a spus francezilor: "noi urmărim să o dăm în gât pe doamna Udrea sau doamna Bica", ci doar a mers un român la un "coleg" francez şi au obţinut ajutorul.

Acest lucru nu poate să rămână nepedepsit. Intruziunea în viaţa unei persoane nu poate fi nepedepsită.

De ce au făcut dezvăluirea azi? Pentru că după ce a apărut ieri Elena Udrea, băieţii au zis să le dea un semnal "porcilor" de politicieni şi jurnalişti că ştiu totul despre toţi, chiar şi când au ieşit din ţară. Cunosc mentalitatea băieţilor ăstora.

Te pomeneşti că şi pe mine m-au urmărit la Stockholm... Poate ne înşelăm cu toţii, dar nu cred. Traian Băsescu poate cerceta şi cere explicaţii de la omologul său francez", a conchis Ion Cristoiu.