MENIU

Cristina Țopescu a murit. Ultimele sale cuvinte: „Eroii noștri sunt îngerii acestei nații!” VIDEO

Cristina Țopescu

Cristina Țopescu a murit. Una din ultimele sale apariţii publice a fost într-o zi istorică, în 22 decembrie anul trecut, strâns legată de începutul carierei sale și de al Revoluției române la București. În urmă cu 30 de ani, Cristina Țopescu ieșea din închisoare pe stradă alături de tinerii din acele zile. Pe 22 decembrie 2019, Cristina Ţopescu a vorbit despre eroii martiri ai Revoluţiei. Au devenit ultimele 10 minute cu cea care va rămâne Cristina Țopescu.

 

„Cum aș putea să nu fiu alături de voi, frații noștri?! Eu cred că oamenii ăștia, eroii noștri, care au murit în zilele acelea, în decembrie 1989, cred că sunt îngerii noștri. Sunt îngerii acestei nații. Și, ca orice îngeri, ei or să aibă grijă de noi. O să ne aibă în pază. Dar cred că și noi trebuie să fim demni de ei!”, Cristina Țopescu, 22 decembrie 2019.

Acesta devine mesajul Cristinei Țopescu pentru români, transmis în ultima sa apariție publică. Îl puteți asculta în VIDEO-ul de mai jos.

Marșul memorial pentru eroii uciși în decembrie 1989 a avut loc pe 22 decembrie anul trecut, iar Cristina Țopescu a citit 80 de nume din cele peste 1.100 ale eroilor-martiri. 

„Dumnezeu să-i odihnească! Și nu uitați, ei sunt îngerii acestei nații!”, a spus în încheiere Cristina Țopescu, în seara de 22 decembrie 2019.

Momentul emoționant a avut loc în fața Ministrului de Interne, fostul sediul al CC al PCR, și locul unde s-a strigat „Jos Ceaușescu” pentru prima oară în București. 

Despre aceste clipe, Cristina Țopescu nota pe pagina de Facebook, în seara aceleiași zile:

„Am citit azi, la comemorarea din Pța Revolutiei, 80 de nume ale eroilor nostri, am fost onorata, alaturi de multi oameni minunati care au fost acolo. Toți cei 1142 de martiri sunt ingerii nostri si vor fi ingerii acestui popor pentru totdeauna, ei ne-au redat LIBERTATEA!”.

Cristina Țopescu a murit. Una din cele mai grele perioade prin care a trecut Cristina Țopescu a fost în 1989, când a fost aruncată în închisoare pentru că încercat să fugă din țară. Din închisoare a mers direct pe stradă, pentru a fi alături de tinerii care ieșiseră pe 21 decembrie 1989. 

„Ştiţi cum e «să te duci la Revoluţie» aproape direct din închisoare? Înălţător!!! Nu e nimic însă senzaţional în ce am trăit eu comparativ cu sacrificiile atâtor oameni cu adevărat curajoşi. A fost însă o experienţă pe care nu-mi pare deloc rău că am avut-o. Dimpotrivă! O experienţă care, cu si­guranţă, a avut un rol capital în traseul meu ulterior. În cel interior, de om”, Cristina Țopescu.

Vestea morții Cristinei Țopescu a șocat o întreagă țară. Puțini știu prin câte experiențe traumatizante a trecut jurnalista. Dar a reușit mereu să se ridice și să continue, să înțeleagă că e un om cu adevărat puternic, așa cum mărturisea mereu.  Una din cele mai grele perioade prin care a trecut a fost în 1989, când a fost aruncată în închisoare pentru că încercat să fugă din țară. Asta într-o perioadă dificilă, în care tatăl său, comentatorul sportiv Cristian Țopescu, căzuse în dizgrația fostului regim, fiind deja suspendat de șase ani.

Cristina Țopescu a murit. Una din cele mai traumatizante experiențe prin care a trecut