MENIU

Cristina Prună sau Florin Roman? Pe cine va delega Ludovic Orban la citirea moțiunii de cenzură: „Pot să dau cu banul, nici nu mai contează...” 

Ludovic Orban și Florin Cîțu Foto: INQUAM/Octav Ganea

Ludovic Orban a anunțat că își va delega atribuțiile la ședința de plen de joi după-amiază în care este citită moțiunea de cenzură USR-PLUS-AUR împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu. Președintele Camerei Deputaților, președinte al PNL, nu a precizat pe cine va delega pentru că încă nu s-a hotărât.  

În legătură cu delegarea atribuțiilor la ședința de plen reunit din această după-amiază pentru citirea moțiunii de cenzură, Ludovic Orban a menționat că nu prea mai are importanță pe cine va alege. Președintele PNL se referă la tensiunile din partid și la cei din tabăra Cîțu.

Întrebat pe cine va alege dintre cei doi vicepreședinți ai Biroului Permanent, pe Cristina Prună, de la USR, sau pe Florin Roman (PNL), susținător al lui Cîțu, Ludovic Orban a răspuns: „Da, încă nu am hotărât cui voi preda atribuțiile. Pot să dau cu banul, aproape nici nu mai contează cui deleg atribuțiile. (...) E amuzant și trist pentru colegii mei înfierbântați. Ei decid ieri una, amenință, iar astăzi s-au sucit cu 180 de grade.

E ceva de noaptea minții. Sunt fericit că nu am participat și că nu am girat ca președinte PNL aceste chestiuni care-i discreditează pe colegii mei mai înfiebântați care au convocat aceste întâlniri nestatutare”, a afirmat Ludovic Orban, joi, la Parlament.

Declarațiile lui Orban vin după ce tabăra Cîțu a organizat mai multe întâlniri în ultima săptămână pentru a împiedica derularea procedurii pentru moțiunea de cenzură. Ceea ce s-a și reușit, pentru că prin voturile PNL,UDMR și ale minorităților naționale s-a decis ca dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură să aibă loc după pronunțarea CCR pe sesizarea trimisă de Guvern legată de un presupus conflict constituțional cu Parlamentul.

Astfel că joi de la 16.00, în plenul reunit al celor două Camere va fi doar citit textul moțiunii de cenzură.