MENIU

Cristian Terheș: „Pentru echilibrarea vocilor din Parlamentul European este nevoie de cât mai mulți membri AUR”

Cristian Terheș, candidat AUR la Parlamentul UE. Foto/Arhivă

Candidatul AUR pentru Parlamentul European Cristian Terheș consideră că se pune mult prea repede eticheta de "extremist" unei persoane care nu este de acord cu politica progresistă dusă de Bruxelles.

"Lista candidaților AUR este considerată extremistă. De ce cineva, care nu acceptă ca un bărbat să se considere femeie, să fie etichetat extremist. Se etichetează foarte repede. Este condamnabil că un om politic etichetează un alt om politic, dar și presa are un aport la această stare de fapt. NU poți eticheta pe oricine drept extremist.

Preocuparea lui George Simion este una legitimă, mai ales că suntem în campanie electorală. Deci, ce trebuie să ne așteptăm să ne împuște oamenii pe stradă? Doar pentru că ai dreptul să votezi, asta nu înseamnă că este democrație. E nevoie să fie dezbatere de idei, ba chiar să ai tot dreptul să nu fi de acord cu o idee. Dar, când nu ai argumente, atunci pui eticheta de extremist. De exemplu, Traian Băsescu ne-a mințit 10 ani că nu a fost informator, dar s-a dovedit contrariul. Candidații AUR sunt cei mai potriviți pentru Parlamentul UE și pot echilibra vocile de acolo.

 

„Dacă nu accepți anumite idei, ești catalogat drept extremist”

 

Stânga neomarxistă nu are niciun argument pragmatic. Dacă ai criticat vreo decizie a UE, atunci ești etichetat ca extremist și anti Europa. Asistăm la etichetarea tuturor celor care nu sunt de acord cu progresismul. Nu accepți ideea lor, ești extremist!

Legat de tentativa de asasinat asupra premierului Slovaciei, Cristian Terheș a dat exemplul președintelui SUA, de care nu se apropie nimeni, dar nici nu este aproape de oameni, printre ei.

Foarte greu te apropii de un președinte al SUA. Este bine, dar numai pentru el, nu și pentru oameni, fiindcă ești departe de ei. La premierul slovac, nu am văzut pe nimeni să vină și să sară în apărarea lui. În orașele din Europa, nu trece săptămână să nu fie un om ucis de un extremist islamist. Ușurința cu care presa tratează astfel de subiecte duce la astfel de evenimente tragice. Dacă ai divergențe de opinii, nu scoți arma. Imigrația ilegală, de zeci de ani, nu a fost stopată, iar azi existe cartiere în care, nouă ca europarlamentari, ni se recomandă să nu intrăm. Avem nevoie de cât mai mulți membri AUR în Parlamentul European, ca să avem un zid pentru legiuitorii progresiști”, a declarat Cristian Terheș.

Material realizat de S.C. DGI MULTIMEDIA DESIGN S.R.L. la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor - Alianța AUR, CMF 41240016