MENIU

Cristian Rizea, critici dure după nerambursarea TVA la exportul uleiului: Guvernarea, indusă în eroare de șantajistul kaghebist

Cristian Rizea

Cristian Rizea critică extrem de dur decizia luată de Guvernul Republicii Moldova de nerambursare a TVA la exportul uleiului.

Liderul MRP, Cristian Rizea, spune despre decizia Comisiei pentru Situații Excepționale de nerambursare a TVA la exportul și reexportul uleiului că a fost luată sub presiunea exercitată de Asociația “Forța Fermierilor”, o organizație care pretinde că reprezintă interesele producătorilor agricoli moldoveni. În realitate, este o grupare kaghebistă, creată cu scopul de a promova interesele Federației Ruse în domeniul agroalimentar din țară și de a șantaja Guvernul Republicii Moldova. Cristian Rizea a făcut această declarație pentru www.realitateadinmoldova.md.

„Șantajistul kaghebist Alexandru Slusari nu a reușit, până la urmă, să mintă Guvernul. Apreciez mult că prim- ministra Natalia Gavrilița a înțeles că a fost indusă în eroare și că “Forța Fermierilor” este doar un instrument de șantaj în mâinile acestui cadavru politic, cum este Slusari. Pentru că decizia CSE din 18 mai a fost exclusiv în detrimentul economiei și cetățenilor Republicii Moldova. De asemenea, a fost un afront pentru partenerul strategic al Republicii Moldova – SUA, așa cum unul dintre acționarii Trans-Oil Group este investitorul american Oaktree Capital Management LP, unul dintre cei mai mari administratori de active la nivel mondial”.

Comisia pentru Situații Excepționale a abrogat Hotărârea din 18 mai 2022, care stabilea că TVA-ul la exportul și reexportul uleiului de floarea soarelui dezodorizat, inclusiv din Zona Economică Liberă și Portul Internațional Liber Giurgiulești, se va face fără drept de deducere.

Citește continuarea pe realitateadinmoldova.md