MENIU

Cristian Popescu Piedone bate palma cu PSD după negocieri pentru majoritate în Consiliul local la Sectorul 5

Cristian Popescu Piedone, primar ales la Sectorul 5, la alegerile locale din 27 septembrie 2020

Decizie de ultimă oră luată de PSD! Social-democrații fac alianță în Consiliul local al Sectorului 5 cu partidul lui Cristian Popescu Piedone, primarul ales în urma votului din 27 septembrie, potrivit Realitatea PLUS. 

„Având în vedere că PSD are numărul cel mai mare de consilieri in Consiliul locale Sector 5, am ales să discut primii cu domniile lor, pentru o posibilă majoritate în Consiliul local. Ne-am expus părerile reciproc, atât eu, cât și dl Marcel Ciolacu. Consider că discuțiile s-au incheiat. Se va forma o majorittate PPU (sl)-PSD în cadrul Consiliului local Sector 5. Am pus câteva condiții la formarea acestui Consiliu: fără politică. Singura politică - a cetățeanului și în interesul cetățeanului Sectorului 5. Voi discuta în continuare și cu celelalte formatiuni politice care doresc să colaboreze în interesul cetățenilor”, a declarat Piedone, marți, de pe treptele sediului PSD din Kiseleff.

Cristian-Victor Piedone Popescu a câștigat Primăria Sectorului 5, unde a candidat din partea Partidului Puterii Umaniste social-liberal (PPU sl). Popescu Piedone a obținut 28,08% din voturile celor din Sectorul 5, potrivit rezultatelor finale la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Fostul primar social-democrat Daniel Florea a obținut 25,63 %, iar candidatul liberalilor Cristian-Tudor Băcanu - 25,24 %.

Dintre cele 27 de mandate de consilieri locali de la Sectorul 5, PSD a obținut 10, PNL - 6, USR-PLUS - 5, Partidul Puterii Umaniste social-liberal (PPU sl) - 4, PMP - 2.

Actualul primar ales al Sectorului 5 și fost primar al sectorului 4 a fost condamnat în prima instanță la opt ani și jumătate de închisoare în dosarul Colectiv, pe 16 decembrie 2019. Di nfuncția de la Sectorul 4 a plecat la cinci zile după tragedia din clubul Colectiv din 30 octombrie 2015, după ce mii de oameni i-au cerut demisia în stradă. A demisionat de la primărie în aceeași zi în care Cabinetul Ponta a plecat de la Guvern. Piedone declara atunci, în 4 noiembrie 2015, că demisionează „în semn de respect față de victimele tragediei”. Curtea de Apel Bucuresti a reluat, pe 30 septembrie dezbaterile in cazul apelurilor din dosarul Colectiv.