MENIU

Crimă petrecută în urmă cu 52 de ani, în SUA, rezolvată cu ajutorul unui muc de ţigară și a testelor ADN. Criminalul era mai aproape decât se așteptau polițiștii

Țigară - imagine cu notă sugestivă

Un muc de ţigară, găsit lângă corpul unei profesoare de 24 de ani din Vermont, ucisă în apartamentul ei în urmă cu aproape 52 de ani, i-a ajutat pe anchetatori să ajungă la criminal. 

 

Probele ADN colectate de pe mucul de ţigară şi munca de investigaţie perseverentă au condus autorităţile la bărbatul despre care se spune că a ucis-o pe Rira Curran într-un interval de 70 de minute, într-o noapte de iulie din 1971, a anunțat Poliția, relatează G4Media.ro, care citează The Associated Press.

Suspectul, identificat ca fiind William DeRoos, care avea 31 de ani la momentul respectiv, a părăsit apartamentul său în acea noapte pentru „o plimbare de răcorire”. După ce s-a întors, i-a spus soţiei sale să nu spună că a fost plecat.

Deoarece ancheta a fost reînnoită în 2019, detectivii au intervievat-o din nou pe fosta soţie a lui DeRoos, iar aceasta le-a spus că el a părăsit apartamentul pentru o scurtă perioadă de timp.

„Suntem cu toţii încrezători că William DeRoos este responsabil pentru uciderea Ritei Curran, dar, pentru că a murit într-o cameră de hotel din cauza unei supradoze de droguri, nu va fi tras la răspundere pentru faptele sale, ci acest caz va fi închis”, a declarat, marţi, în timpul unei conferinţe de presă, locotenentul James Trieb, comandantul Biroului de servicii de detectivi al Poliţiei din Burlington.

Potrivit oamenilor legii, după moartea lui Curran, DeRoos, cunoscut ca un guru, s-a mutat în Thailanda şi a devenit călugăr, dar ulterior s-a întors în Statele Unite. În 1986, DeRoos a murit din cauza unei supradoze de droguri în San Francisco.

Părinţii lui Curran au murit fără să afle cine le-a ucis fiica, dar fratele şi sora victimei au participat la evenimentul organizat la sediul Poliţiei din Burlington.

„Nu mă gândesc atât de mult la tipul care a făcut asta, cât la Rita, la părinţii mei şi la prin tot ceea ce trecut”, a declarat fratele victimei.

La primele ore ale dimineţii de 20 iulie 1971, Poliţia din Burlington a fost chemată la apartamentul de pe Brooks Avenue după ce colega de cameră a lui Curran a ajuns acasă şi a găsit cadavrul acesteia în dormitor.

Poliţia spune că victima s-ar fi opus cu înverşunare, dar a sfârșit prin a fi strangulată. La acea vreme, crima a zguduit Burlington.

Cazul a rămas deschis în tot acest timp, însă abia în 2019 o echipă a Poliției a reușit să pună lucrurile cap la cap și să facă progrese în acest dosar. 

Mai multe articole despre:
crima criminal tigara muc tigara adn politie politisti