MENIU

Crima de la metrou. STS a sesizat Parchetul Militar în cazul operatoarei 112

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a anunțat joi că a sesizat Parchetul Militar în vederea efectuării cercetărilor ce se impun privind eventualele încălcări ale legii de către operatoarea 112 care a preluat apelul victimei de la Costin Georgian și pe care nu l-a direcționat spre Poliție.

”Cu privire la incidentul din data de 12.12.2017, din staţia de metrou Costin Georgian, vă informăm că în Centrul de Primire Apeluri de Urgenţă 112 Bucureşti-Ilfov a fost recepţionat un singur apel telefonic, la ora 16:31:15, cu o durată totală de 2 minute şi 2 secunde.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a sesizat parchetul militar în vederea efectuării cercetărilor ce se impun privind eventualele încălcări ale legii de către operatoarea 112 care a procesat cazul.

Cu privire la evenimentul din staţia de metrou Dristor 1, din seara aceleiaşi zile, facem precizarea că primul apel a fost recepţionat la ora 19:56:52 şi a fost transferat la dispeceratele de urgenţă ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti”, a precizat un comunicat al STS.

Chestorul Nicu Dragoş, director general al Poliţiei Capitale, a afirmat într-o conferinţă de presă că nu s-a primit niciun apel de la 112 în cazul tentativei de omor de la staţia de metrou Costin Georgian.

Cel mai probabil, apelul primei victime la 112 nu a fost transferat de la dispeceratul Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă către Poliţia Capitalei.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan a recunoscut joi că a existat o oarecare sincopă în modul de acţiune al poliţiştilor, asta după ce miercuri îi laudă şi promitea recompense pentru intervenţia de la metrou. "Bineînţeles că de fiecare dată se poate mai mult", a precizat ministrul. În schimb, tatăl tinerei care a fost împinsă la staţia Costin Georgian dar a reușit să se salveze, povestește că a sunat la 112 să anunțe incidentul, dar operatorul l-a sfătuit să ia mai întâi legătura cu angajații de la metrou. Apoi tatăl și fiica au fost plimbaţi de la un polițist la altul. 

Poliţia nu a crezut ce a povestit prima fată împinsă

Tatăl primei victime de la metrou, care din fericire a reuşit să se salveze, este şocat de reacţia autorităţilor. Bărbatul a povestit că înainte ca Magdalena Şerban să o ucidă pe Alina Ciucu, în aceeaşi seară, ea a încercat să îi ucidă fiica, în staţia Costin Georgian. Acesta a sunat la 112 în jurul orei 16.00 pentru a raporta ce s-a întâmplat, dar nu s-au luat măsuri, ci a fost trimis către angajații de la metrou.

Casiera de la stația de metrou l-a direcționat pe tatăl fetei către o secție de poliție. Tatăl și fiica au așteptat două ore la o secție de poliție din zona Unirii unde mai erau persoane cu sesizări, iar abia după aceea a sesizat tentativa de crimă.

Motivul halucinant al criminalei de la metrou. Ce au aflat anchetatorii

„E un şoc pentru toţi! Nenorocirea este că cei de la 112 sunt inconştienţi. Eu am sunat la 112 şi ei m-au trimsi la Costin Georgian să fac eu investigaţii ca părinte! Este posibil aşa ceva?", a povestit bărbatul, la un post TV.

Prima victimă a fost plimbată de la un polițist la altul

Tatăl primei victime s-a prezentat cu fiica lui la Poliţie. „Poliţistul căruia i-am relatat întâmplarea nu a crezut povestea prima dată. Abia în jurul 19:00 am intrat să dăm declaraţii".

În timp ce prima victimă a fost plimbată de la un polițist la altul, Magdalena Şerban a atacat din nou, în jurul orei 20:00, iar de această dată a reuşit să ucidă o tânără de 25 de ani.

Crima de la metrou. Primele imagini de la momentul crimei. Video cu un puternic impact emoţional

Totodată, bărbatul a vorbit şi de reacţia oamenilor care se aflau pe peron în momentul atacului: „Au sărit câţiva cetăţeni şi au întrebat-o: "Ce ai, doamnă? Ce ai cu ea?". Şi ea spunea: "Nu, că mi-a furat banii. Mi-a luat banii ca să se victimizeze". Şi atunci câţiva cetăţeni au întrebat-o: "I-ai luat tu banii?" Şi ea a spus: "Nu vă uitaţi cum arăt eu şi cum arată ea?" Ea arăta spre buzunarul ei şi spunea: "Mi-a luat banii, mi-a luat banii".

Acuzații devastatoare în cazul crimei de la metrou. "Cei de la 112 sunt inconştienţi"

Mai multe articole despre:
112 STS crima de la metrou